בת 29 פוליפ תוך רחמי

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• בת 29 פוליפ תוך רחמי
    נויה
    18/02/2018

שלום דוקטור בחודש מאי בבדיקה שגרתית נראה פוליפ בגודך 16 מ"מ בת 29 ללא הריונות ווסת סדירה כול 28 יום ללא שום סימנים
    או כאבים
    מווסת לווסת גודל הפוליפ יורד
    ואפילו בחודש שעבר ביום ה4 למחזור היה בגודל 7/9 מ"מ יש לציין כי אני חיה בפחדים האם שפיר לא שפיר
    רציתי לדעת האם טיפול הורמונלי עלול להגדיל אותו ? והאם ניתן כן לטפל הורמונלית עם הזרעות לפני הוצאתו?
    חוששת נורא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 29 פוליפ תוך רחמי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פוליפ בגיל צעיר

פרופ` יונה תדיר
    18/02/2018

הסיכוי שפוליפ בגילך יהיה ממאיר הוא כל כך לא סביר שאין כל סיבה לחשוש, ולא להדיר שינה מעיניך אפילו לדקה אחת. לא ציינת בשאלתך שאת מנסה להרות אלא רק באופן עקיף, בהערה על טיפול הורמונתי והזרעות. פולים עלול להפריע להשתרשות עובר ברחם והוצאתו כל כך קלה ופשוטה שאין מה לחשוש וכדאי להוציאו, לא רק כדי לשלוח למעבדה ולוודא ב 100% (ולא ב 99.9%) שזה שום דבר ולשפר את הסיכוי להרות. הבדל של 2-3 מ״מ לכאן ולכאן בגול הפוליפ יכול להיות הבדל בגלל יום מחזור שונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך פוליפ תוך רחמי

נויה
    18/02/2018

שלום דוקטור תודה על המענה כן מנסה להיכנס להריון ללא הצלחה הבדיקות ההורמונליות שלי תקינות ולבעלי יצא מורפולגיה 2 אחוז
    כול כך מפחדת מהתוצאות של הפוליפ להוציא? לא להוציא אני ממש בחרדות מאז שהתגלה
    אני יודעת שיכול להיות שזאת הסיבה שאני לא נקלטת
    אבל האם שווה לעשות ניסיון עם גונל+הזרעות
    אשמח לעזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על פוליפ, חרדות, והזרעות

פרופ' יונה תדיר
    18/02/2018

מה עוד אפשר לעשות כדי להסיר את חרדותיך. נראה לי שעלי להיות שכדאי יהיה אם תשמרי את מאגרי החרדות שלך לעתיד, לדברים אחרים. אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק. לחרוד משטויות. איני יודע אם אינך ״נקלטת״ בגלל 2% מורפולוגיה תקינה. ראיתי מאות הריונות עם מורפולוגיה כזו. אבל מאד יכול להיות שאינך ״נקלטת״ בגלל הפוליפ שהוא ממק קישקוש, אבל עדיין, זה גוף זר בחלל הרחם. פרופ׳ יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך פוליפ תוך רחמי

נויה
    18/02/2018

תודה על המענה הפחד העיקרי שלי בהוצאת הפוליפ הוא תוצאות הביופסיה מכאן שחס וחלילה זה לא תקין
    במידה ואחליט להוציא האם ניתן לעשות זאת לא בהרדמה מלאה?
    והאם ניתן לנסות הזרעות עם גונל ?
    לא ניסיתי שום דבר נשואה 3 וחצי שנים ומאז בדיקת האולטרסאונד שהתגלה הפוליפ לא מסוגלת לעשות שום דבר
    תודה על ההבנה והמענה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובת הבדיקה והרדמה

פרופ' יונה תדיר
    18/02/2018

נראה שכל מה שאכתוב מתקבל בסירוב לקבל את העובדה שחרדותיו חסרות כל בסיס עובדתי. הסיכוי שיהיה משהו ״לא טוב״ בתוצאות
    הבדיקה קטן פי כמה מהסיכון שלך להפגע בתאונת דרכים (חו״ח) ובכל זאת את כנראה יוצאת מהבית מידי יום ללא חדשות.
    לגבי הזרעות, איני יודע צ’ה מצבך ולא אוכל להתייחס לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך פוליפ

נויה
    19/02/2018

תודה רבה על המענה ועל זה שאתה מרגיע
    במידה ואחליט להוציא אותו האם ניתן גם בהרדמה מקומית?
    האם ידוע לך על מקרים שנשים נקלטו למרות הפוליפ?
    והאם טיפול הורמונלי עלול להגדיל אותו?
    וכול כמה זמן מספיק לעקוב אחריו בבדיקות אולטרסאונד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוצאת הפוליפ.

פרופ' יונה תדיר
    19/02/2018

אני מנסה להרגיע, אבל מראה לי שלא כל כך מצליח. אז עכשיו נכנס סיפור חדש לחרדות. ההרדמה. כן, אפשר אולי בהרדמה מקומית. אבל למה. חרדות מהרדמה בטוחה של 2-3 דקות? ברור לי שאת בחורה חרדתי, וכדאי שתדעי שאין דבר בריא יותר מלישון טוב בלילה. אז מה זה חשוב אם ראיתי אישה שהרתה עם פוליפ ברחם. או לא ראיתי. גם שמעתי על אישה שנפל על הרכב שלה אתמול עגורן בכפר סבא. הכל בפרופורציה. לחרדות צריך פרופורציה ואני מתייחס לסיכוני רפואה בפרופורציה, לפי הסיכון והסיכוי כאחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך פוליפ ברחם

נויה
    19/02/2018

תודה על המענה וכן כמו שהבנת אני חרדתית נורא
    במידה ואחליט לא להוציא את הפוליפ אלה רק לעקוב אחר כול כמה זמן אפשר לעשות אולטרסאונד?
    (חרדה ברמה שכול שבועיים עושה אולטרסאונד לראות שלא גדל)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין שום הגיון

פרופ' יונה תדיר
    19/02/2018

אין הגיון רפואי במעקב דו שבועי, או כל מעקב אחר. זה לא יקדם כלום, זה לא ירגיע, אולי רק יחמיר חרדות, ולא יסייע בכניסה להריון. עליך להתמודד עם החרדה כבעיה בפני עצמה. היום זה זהפוליפ ומחר זו חרדה לא מוצדקת אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו