מיומה וקליטה להריון ובמהלך הריון

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• מיומה וקליטה להריון ובמהלך הריון
    רונית
    16/03/2018

שלום,
    אשמח לדעת מה ההבדל בין מיומה בולטת לחלל למיומה דוחקת רירית?
    2. האם הסרת מיומה ע"י לייזר טובה יותר מאשר באמצעות טבעת חשמלית?
    3. האם תוכל להתרחש השרשה של עובר במקום בו בוצע טיפול בלייזר להסרת חלק המיומה הבולט לחלל?
    4. מדוע לא מסירים מיומה בכל מקרה כדי שלא יגרום למומים בעובר בהריון, גם כשהיא אינטראמורלית לא בולטת מחשש שתגדל בהריון ותפריע?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מגוון שאלות

פרופ' יונה תדיר
    16/03/2018

ההבדל מין מיומה בולטת לחלל למיומה דוחקת רירית היא מידת החדירה לחלל הרחם. מיומה בולטת מדופן הרחם לחלל הרחם. תחילה רק דוחקת מעט, ובהמשך יותר ויותר, וזאת ניתן להגדרה בהיסטרוסקופיה. לגבי שיטת הפעולה, זה תלוי במיקום, בגודל, ובמיומנות המתנח/ת. מעט גינקולוגים מודעים לשיטת הלייזר ויתרונותיה תלויים במידה רבה בהסבר לעיל (סוג, מיקום, ומידת החדירה לחלל). רירית הרחם אמורה לכסות את אזור כריתת המיומה במידה ואינו גדול מאד. ולסיום, אאין קשר בין מיומה לבין מומים לעובר. פרופ׳ יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לדעתך המקרה שלי מתאים לאבחנתית+ניתוחית בלייזר?

רונית
    17/03/2018

תודה על המענה המהיר...
    שאלות המשך:
    המיומה שלי בגודל 2.1*2.6 אינטראמוראלית בקיר אחורי עם "חשד קל" ע"פ א.ס רגיל + תלת מימדי שאולי היא דוחקת קצת רירית ע"פ הטכנאית שביצענ את הבדיקה.
    הוצע לי לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית+ניתוחית בלייזר .
    1. האם לדעתך מיקום המיומה וגודלה מתאים לטיפול בלייזר במידה והיא דוחקת? או עדיף לולאה/טבעת חשמלית?
    2. האם כדאי להתחיל בהיסרוסקופיה אבחנתית בלבד או שכדאי לשלב גם טיפולית לקיצור תהליכים?
    3. האם אתה מטפל גם בלייזר?

תודה רבה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לולאה או טבעת?

פרופ' יונה תדיר
    17/03/2018

כל היסטרוסקופיה מתחילה כאכחנתית. יש הממשיכים בטיפולית מיד, פעולה הנקראת See and treat או במידת הצורך נקבעת פעולה טיפולית נפרדת. זה תלוי ברופא/ה, בצוות, ובציוד המתאים. שאלתך אם אני ממליץ על לייזר או לולאה,? או טבעת? היא כאילו שאלת אם אני ממליץ על מספרים או סקלפל? ניתוח עם איזמל מנתחים? או מחט חשמלית? יש שיטות שונות, למצבים שונים, וזה תלוי בפרטים רבים, כולל מיומנות שונה של רופאים/ות שונים/ות. פרופ׳ יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו