הריון עם רחם שרירני

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• הריון עם רחם שרירני
    אנונימית
    20/03/2018

שלום אני אחרי ניתוח לפרוסקופיה (מיומה בתסביב על גבעול)ועוד ניתוח של פתיחת בטן ורחם עקב שרירנים כרגע אני בהריון בשבוע 12 ויש לי שרירן 3*4 אני מטופלת בבית חולים בהריון בסיכון. השבוע הייתי בשקיפות אצל רופאה שלא מכירה אותי היא שאלה אותי מדוע אני "מדדה" והסברתי לה שיש לי כאבים נוראים וקושי בהליכה ועמידה (בנוסף יש לי פיברומאלגיה 18 מתוך 18) היא בדקה אותי ועברה על התיק האישי שלי במחשב ובתום הבדיקה המליצה על שמירת הריון :("מומלצת שמירת הריון לאור היסטוריה גניקולוגית וצלקות מרובות על הרחם") והפנתה אותי עם מכתב זה לרופא הנשים שלי בקהילה.. לצערי אני רגילה מאוד לכאב ואני לא מתרגשת מכאב ולכן אפילו לא פונה למיון בזמן כאבים. הרופאה פשוט בדקה אותי ונראתי לה מאוד רגישה למגע אני מאוד "גיבורה" בוכה בשקט ומעבירה אני לא יודעת לעשות סצינות אבל כשאני מגיעה לרופאים ואומרת שכואב לי נורא אני נראית מאוד נינוחה ..האם לדעתך יש צורך בשמירת הריון כה מוקדם והאם יאשרו לי בכלל ? הבנתי שביטוח לאומי עושה המון בעיות בשבועות מוקדים כאלה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון עם רחם שרירני

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה השאלה?

פרופ' יונה תדיר
    20/03/2018

זה אוב שאת לא מתרגשת מכאב, אבל גם להזניח או להתעלם זה לא נכון. לכל אדם יש סף כאב שונה וסביר להניח שאם הממצא יהיה חריג את תהיי הראשונה להבחין בכך. שריקן בגודל זה הוא לא גדול וסביר להניח ׳גם אם הוא תורם לכאבים מידי פעם, לא יגרום לסיבוך הריוני. איני יודע מה מה המעקב שיאושר לך, ומה משמעות מעקב זה. הוא יכול להיות שונה, מרופא/ה לרופא/ה. בכל מקרה נכון יהיה להיות בקשר עם רופא/ה קבוע שיכיר אותך כדי שתוכלי להוועץ באופן אישי במקרה הצורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו