נוזל ברחם ובדיקת רופאה כללית

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• נוזל ברחם ובדיקת רופאה כללית
    ליאן
    14/07/2018

שלום ותודה מראש, יש לי שאלה אליך שאני ממש חרדתית בבקשה תענה לי בכנות. לפני 3 שבועות הלכתי אחרי שנים לבדיקה כללית של רופא נשים שלא מכירה שהוא במקרה גינו/אונקו. משום מה החליט לבדוק גם כבד לחץ ממש חזק וכאב לאחר מכן u.s וגינאלי. (אני חייבת לציין שאני מאד מאד רזה). טען שיש נוזל ברחם רצה להוציא לבדוק וסירבתי. במידה ולא יצליח אצטרך לבדוק את הנוזל בהרדמה קצרה וגם סירבתי. אמר לי שהסיכוי נמוך אבל יש סיכוי שזה גם סרטן נכנסתי לחרדה. ביררתי אצל מישהו טלפונית שאמר לי שבגלל הגיל מעל 60 יש הצרות בצוואר הרחם לכן יש נוזל ואם הרירית דקה אין צורך בפעולה פולשנית ואם אין דימום כמובן. כשעתיים לאחר הבדיקה נהיו לי כאבי בטן תופת למטה ובצדדים 3 שבועות . (הגעתי בריאה יצאתי חולה). פניתי לרופאת משפחה שאמרה אבדוק את הבטן ואז הפעילה כח רב לחצה, מיששה, הכניסה ידיים עמוק כמעט הגיעה לגב (אני סופר רזה) ממש כאב לי. אחרי הבדיקה כל הבטן למטה, בצדדים, באמצע, למעלה ימין ושמאל כאבי בטן שמעירים אותי בלילה. השאלה שלי: אם מלחיצות ממש חזקות, הכנסת ידיים לתוך הבטן, אולי תפסה את האיברים הפנימיים, כבד, טחול, לבלב, שחלות, רחם, יכול להיגרם נזק? האם u/s יכול לגרום לכאבים אולי לחץ חזק על רחם שחלות אלוהים יודע מה? האם נוזל ברחם מעיד על סרטן? אגב, חזרתי לרופא אחרי שבוע רק לברר אמר שהרירית דקה, מעט נוזל ושחלות לא שם לי תמוה בעיני? לדעתך קרו דברים כאלה אי פעם שרחם נפגע מu/s ולחיצות מסיביות בבטן חזקות שהגיעו לי כמעט עד הגב פגעו באיברים.? תענה לי בבקשה גם אם השאלה שונה ואחרת וסליחה על אורך השאלה. תודה רבה ושבת מבורכת, ליאן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פגיעה באברים פניציים מבדיקה

פרופ' יונה תדיר
    15/07/2018

אין שום סיכוי שתגרם פגיעה ברחם או באסרים פניממים מבדיקות כגון אלה. לא ידנית ולא אולטרהסאונד. מאחר ואת גם רזה, גם חרדתית, וגם רגישה, יש לך תחושה לא נעימה. אבל נזק מבדיקה אין. ולשאלה מה יכול להיות הנוזל? נכון יהיה לבדוק פעם נוספת, ורק באולטרהסאונד, ורק אז להעלות מחשבות מה יכולה לביות הסיבה? ומה נכון לעשות??ְ פרופ. יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו