מיקום של המיומה משתנה

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• מיקום של המיומה משתנה
    אודליה
    22/07/2018

שלום,
    אני בת 37 + 2 סובלת ממיומה ברחם בארבע שנים האחרונות, כיום בגודל של 7*7 הגורמת לדימום כבד בכל חודש וכתוצאה מכך אנמיה. הפתרון היחיד שהוצע לי ע"י הרופאים שאצלם נבדקתי, הוא כריתת הרחם. כרגע אני מנסה להימנע מכך כי אני מאוד רוצה הריון נוסף, אך לא אפשרי במצב הנוכחי.
    אני מרגישה את המיומה במצב של שכיבה ובמיוחד בבוקר כשזה בולט מאוד בבטן. אבל יש פעמים שאני מרגישה כאילו זה משנה מיקום ויורד כלפי מטה.
    האם יכול להיות שזה מנותק ברחם וזז? האם יכול להיות מצב שהמיומה תרד לכיוון צוואר הרחם ואז הפרוצדורה להוציאה, פשוטה יותר מניתוח? או שפשוט יכולה לצאת לבד עם הדימום במחזור...?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיקום של המיומה משתנה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיקום מיומה ופתרון הבעיה

פרופ' יונה תדיר
    03/08/2018

את מתייחסת במונחי גודל כלליים ללא התייחסות למיקום. פרטים אלה ניתנים לאבחון בבדיקת אולטרהסאונד ואין שום צורה או סיבה לנחש. האפשרות שמיומה כזו תנדוד לצואר הרחם קלושה, וכאמור אין סיבה לנחש. לא נראה לי שיש הצדקה לכרות את הרחם בגיל זה, אלא להוציא את המיומה, וככל שתמתיני יותר היא תפגע יותר במבנה הרחם ויגדל הקושי להוציאה תוך שימור הרחם. בגילז ובמצב זה חלב על כל יום ללא פתרון. פרופ׳ יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו