טיפול בשרירן שגדל מהר

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• טיפול בשרירן שגדל מהר
    ענת
    27/08/2018

בת 42, לאחר שתי לידות רגילות, ללא תוכניות ילודה.
    לפני חצי שנה עשיתי אולטרסאונד בעקבות שרירן מוכר (ב-2015 נמדד בנפח 30), שהחל להיות מורגש (מהבטן). התוצאה היתה 71x66x79' , (נפח 194), אינטרמורל פיגו 4.
    באולטרסאונד שעשיתי עכשיו (6 חודשים אחרי) מידות השרירן - 97x96x94 (נפח 458), סבסרוזי פיגו 6, מיקום anterior mid-corporeal middle, הרחם בנפח 510.
    סובלת מדימומים כבדים, המוגלובין ופריטין נמוכים מאוד.
    אני בעיקר מודאגת מקצב הגדילה המהיר של השרירן.
    האם ניתן לעשות ביופסיה לשרירן? האם יש חסרונות להוצאה של השרירן בלבד בניתוח בטני מלבד הסיכון לשרירנים חוזרים?
    האם לפרוסקופיה עדיין אפשרית בגודל הנוכחי? האם לפרוסקופיה מסוכנת יותר מניתוח בטן במקרה ומדובר בממאירות? ושאלה אחרונה - עד כמה דחוף לטפל?
    המון תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בשרירן שגדל מהר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירן הגדל במהירות

פרופ' יונה תדיר
    27/08/2018

לשרירן לא עושים ביופסיה ונראה שאתְ חוששת מהדברים הלא נכונים ולכן מזניחה פתרון של ממש. הסיכוי שמדובר בגידול ממאיר אינו גדול (סטטיסטית) אבל זו. בדיוק הבעיה., משום שזה עלול לגרום לך להמשיך לא לטפלְ ולגרום לעצמך מזק גדל (עם הזמן) וגדול (עקב פגיעה באברים פנימיים, אנמיה, וסכנות נלוות. כמה זה דחוף? אם אפשר ... אתמול. לפרוסקופיה? או בטן פתוחה? אלה שאלות טכניות שיש לברר עם הררופא/ה המנתח. יש לבצע כריתה שמרנית של השרירנים לשימור הרחם וככל שתמתיני יותר יהיה קשר יותר לשמר את הרחם.
    פרופ׳ תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, והבהרה

ענת
    27/08/2018

ראשית, תודה על התשובה. שנית, ממש לא מזניחה, להפך - לפני חצי שנה הרופאה בכלל לא התרגשה, הציעה אסמייה או לא לעשות כלום, ואמרה שאם אני רוצה להוציא את השרירן, יהיה צריך להוציא את כל הרחם. ביקשתי מעקב חוזר כעבור חצי שנה, וכעת רואה שהשרירן גדל ורוצה לשקול את האפשרויות. אני לא יודעת מדוע לא הציעה לי להוציא את השרירן בלבד (אני בחו"ל כרגע, יתכן שיש כאן גישות אחרות). כיוון שאין לי תוכניות ילודה, האם כדאי לבקש להוציא את השרירן בלבד (בהנחה שאפשרי), או שעדיף כבר להוציא את הרחם והחצוצרות? עד כמה הוצאת חצוצרות מגדילה סיכון לפגיעה בשחלות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול הבחירה

פרופ' יונה תדיר
    27/08/2018

ההחלטה אם לכרות רק את השרירן או גם את הרחם היא פועל יוצא של החלטה אישית למי שסיימה את תכניות הילודה. מדוע המליצה או לא המליצה אין טעם לחטט בעבר. בעל מקרה השארת השחלות משאירה את התפקוד השחלתי, כלומר את המחזור ההורמונלי, רק ללא ווסת. אין פגיעה בתפקוד השחלתי אף כי יש הטוענים שכריתת הרחם משנה את אספקת הגם לשחלות ויכול לזרז רמת את הופעת גיל המעבר, אבל זה לא אמור להוות שיקול כי טול הורמונלי חליפי מומלץ בכל מקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו