מיומה מכאיבה אחרי גמר הילודה

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• מיומה מכאיבה אחרי גמר הילודה
    אנה
    22/10/2018

שלום
    אני בת 42, סוחבת מיומה כבר כעשרים שנה, כולל בהריון תאומים שבו גדלה מ6 סמ ל13 סמ. מיומה סבסרוטית בדופן אחורי שמאלי תחתון. לא מתכננת לדת שוב.

מאז הליד הלפני שלוש וחצי שנים לא הרגשתי אותה כל כך אבל בחודשיםה אחרונים יש כאבים תמידיים, לא חזקים אלא כמו שן כואבת מעט אבל כואבת כל הזמן.
    ילדתי בקיסרי וההתאוששות היתה החוויה אחת הקשות בחיי ואני רוצה להימנע ככל האפשר מניתוח בטן.

מה האופציות שפתוחות בפניי מלבד הסרה כירורגית?
    בהנחה ואוכל לחיות עם זה - מאיזה גיל המיומה אמורה להתכווץ ובכמה אחוזים בממוצע מיומות מתכווצות עם הכניסה לגיל המעבר?
    האם מוכרת תופעה של כאבים תמידיים בגלל מיקומה כנראה עלעצבים ולאו דווקא של כאבים במחזור או דימומים? אולי זה ל אמזה בכלל?
    בתודה
    אנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיומות לרוב לא מכאיבות לא בזמן דמם

ד''ר רועי משיח
    22/10/2018

שלום רב. תשובה אחרי כל שאלה. כדאי לך להתחיל באחרונה
    מה האופציות שפתוחות בפניי מלבד הסרה כירורגית?
    אמבוליזציה ו אולטראסאונד ממוקד יעילים לטיפול בדמם ופחות בכאבים
    בהנחה ואוכל לחיות עם זה - מאיזה גיל המיומה אמורה להתכווץ ובכמה אחוזים בממוצע מיומות מתכווצות עם הכניסה לגיל המעבר? בגיל המעבר - הממוצע בישראל הוא 54. רובן קטנות
    האם מוכרת תופעה של כאבים תמידיים בגלל מיקומה כנראה עלעצבים ולאו דווקא של כאבים במחזור או דימומים? אולי זה ל אמזה בכלל? מיומנות לרוב לא כואבות. הייתי מחפש גורם אחר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו