טיפול בשרירן שגדל מהר

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
ד``ר רועי משיח
ד"ר רועי משיח
לקביעת תור אצל ד"ר רועי משיח ללא פרסום בפורום
 
  • טיפול בשרירן שגדל מהר
    ענת
    17/11/2018

    שואלת לפני טיפול בשרירן סובסרוזי (פיגו 6) שגדל מהר:
    במעקב אולטרסאונד עדכני נראה שרירן בגודל דומה למעקב אחרון (לפני שלושה חודשים) - 96X93X88 (נפח 450 סמ"ק), עם רחם בנפח 640 סמ"ק (בהשוואה ל- 500 קודם לכן) ורירית 4.8 מ"מ.
    - האם יש ערך לבצע אמ.אר.איי לפני הניתוח?
    -האם במצב כזה (ובהינתן שאין תוכניות ילודה) יש אפשרות לנסות להוציא את השרירן בלבד ולשמר את הרחם או שזה סיכון מיותר? הבנתי שזה ניתוח מורכב ומסוכן יותר לעומת הוצאת הרחם.
    -מה הסיבות להעדיף כריתה גם של צוואר הרחם?
    -האם אופייני ששרירן סובסרוזי גורם לדימום מוגבר?
    הרבה תודה מראש!

    הנתונים הקודמים:
    בת 42, לאחר שתי לידות רגילות, ללא תוכניות ילודה.
    בפברואר עשיתי אולטרסאונד בעקבות שרירן מוכר (ב-2015 נמדד בנפח 30), שהחל להיות מורגש (מהבטן). התוצאה היתה 71x66x79' , (נפח 194), אינטרמורל פיגו 4.
    באולטרסאונד שעשיתי 6 חודשים אחרי (אוגוסט) מידות השרירן - 97x96x94 (נפח 458), סבסרוזי פיגו 6, מיקום anterior mid-corporeal middle, הרחם בנפח 510.
    סובלת מדימומים כבדים, המוגלובין ופריטין נמוכים מאוד.

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שרירן גדול

    פרופ' יונה תדיר
    17/11/2018

    התאורים שלך מפורטים ומקצועיים ונראה שאת מתמצאת היטב בנושא. ולכן לא ברור מדוע את מתמקדת בניתוח כל כל מדוייק של תאור הבעיה ולא בפתרון הבעיה. נכון הדבר שקל יותר לכרות את הרחם מאשר להוציא את השרירן מתוכן, אבל בגיל 42 יש הצדקה לנסות לשמר את הרחם. ככל שתמתיני יותר, כך יגדל השרירן ויהיה יותר קשה לבצע את מה שאת מבקשת. עצתי: חדלי ממדידות ומעקבים ותפתרו את הבעיה בניתוח, ״ויפה שעה אחת קודם״. בהצלחה.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תודה ובהמשך

    ענת
    19/11/2018

    תודה על התשובה המהירה!
    מדוע לדעתך בגיל 42 יש הצדקה לשמר את הרחם, גם אם אין תוכניות ילודה? (זו העדפתי אבל אני חוששת מניתוח מורכב ומסוכן יותר).
    האם זה קשור להשפעות ארוכות טווח של הוצאת הרחם, והסיכון לפגיעה בתפקוד שחלתי וכניסה מוקדמת לגיל המעבר?
    מבחינת הדחיפות - אני מבינה שלא ניתן לצפות את קצב הגידול של השרירן אבל האם ניתוח בעוד ששה חודשים נראה לך רחוק מידי? (כאמור אני מתנהלת במערכת בריאות אחרת, אז רוצה להבין את רמת הדחיפות על מנת לנסות לזרז אם יש צורך).
    ושאלה אחרונה - איזה שבוע הריון מקביל לרחם בנפח 640 סמ"ק?
    שוב, הרבה תודה!

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • כריתת רחם או כריתת שרירן

    פרופ' יונה תדיר
    19/11/2018

    שאלותיך טובות, אך אינן מתאימות לפורום אלא לדחיון מעמיק עם רופא/ה. זאת, מאחר והחלטות כגון כריתת רחם או שרירן,, בגיל זה , הן נושא מאד אישי. חלק מהשיקולים שאת מעלה הם מאד אישיים, (כריתת רחם בגיל 42) וחלק אחר (הקדמת גיל המעבר) אין בו הכרח אף כי סטטיסטית יש לכך סימוכין.
    פרופ׳ יונה תדיר

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


