שרירנים ברחם-ילודה וטיפול

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
ד``ר רועי משיח
ד"ר רועי משיח
לקביעת תור אצל ד"ר רועי משיח ללא פרסום בפורום
 
  • שרירנים ברחם-ילודה וטיפול
    גל
    05/12/2018

    פרופ' תדיר שלום,
    בת 38, בתהליכי IVF, ללא הריון. ברקע נוזלים בחצוצרות , הידרוסלפינס דו"צ. ללא צילום רחם.
    נמצא באולטראסאונד תלת מימד:
    שרירן בקוטר 14*15 מ"מ אינטרמורלי בקיר האחורי דוחק קו הרחם,
    בקיר הקדמי שרירן תתסרוטי בקוטר של 14 מ"מ
    למה הכוונה אינטרמורלי דוחק קו הרחם? ןתתסרוטי?
    והאם מיומות במיקום זה משפיעות על תהליך קליטת העובר ברחם?
    נדרש מעקב במהלך ההריון על גודלם? מאחר ואני לוקחת הורמונים
    והאם אפשר ורצוי להוציא אותם בניתוח לפרוסקופיה בזמן כריתת החצוצרות?

    תודה על תשובתך.



    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מגוון שאלות

    פרופ' יונה תדיר
    05/12/2018

    לכל אחת משאלותיך מחייבת שאלוְְהבהרה נוספות ולא לכך נועד פורום זה. בהכללה, אם תהרי, ובתקווה שתהרי, צריך יהיה להתמודד עם שאלות אלה. בכל מקרה עכשיו עליך להתמקד בטיפול ה IVF מדובר בשרירנים קטנים וחסרי חשיבות קלינית. אינטרהמורלי הכוונה בתוך דופן הרחם, ותתְסרוטי, הכוונה בחלקו החיצוני של דופן הרחם,ְְ בגודל כזה של מיומות לא מנתחים, אלא אם כן את סובלת מדימומים קשים ואנמיה.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שרירינים ברחם-ילודה וטיפול

    גל
    06/12/2018

    פרופ' שלום,
    תודה על תשובתך המהירה.
    בהמשך לנושא זה על סמך הממצאים האלה שציינתי קודם האם יכולים להוות בעיה לקליטה בהריון?
    רשמת כש"אם תהרי" יהיה צורך לשאול שאלות אלו. כלומר זה יכול להוות בעיה בהריון?

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בתהליכי IvF עם שרירן

    פרופ' יונה תדיר
    06/12/2018

    כפי ״שהתייחסתי״ כבר לשאלה זו, עליך להתמקד ב6יפול הפוריות ולא לעסוק בשרירנים חסרי חשיבות. יש הצדקה לכרות חצוצרות עם ״הידרוסלפינקס״ (חסימה מרוחקת מהרחם) כדי לשפר את סיכויי ההצלחה, אבל לטובת פוריותך והמשך טיפול מיידי בבעיית הפוריות, לא לגעת ברחם או בשרירנים בגודל זה. פרופ׳ יונה תדיר

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


