כריתת רחם רב שרירנים

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• כריתת רחם רב שרירנים
    יוליה
    13/11/2019

שלום,
    בת 50 , בתולה . לפני 15 שנים נתגלו מיומות. לא סובלת מדימומים. ווסת - אין 5 שנים. יש לי רחם רב שרירנים.
    לפני חודש, כאב בשדיים כמו כאב לפני קבלת ווסת. שבוע לאחר כאב שדיים, הופיע כתם דם קטן שהופיע עוד פעמיים לא רצופות במהלך שבועיים (האם הפרעה הורמונלית?). בשבועיים האחרונים- רגוע.
    רופא נשים, המליץ על הוצאת הרחם הגדול, כי אינו יודע מה הסיבה לדימום הקל.
    למעט, אולטראסאונד דופלר ביטני, לא נעשו בדיקות נוספות לבירור.
    דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כריתת רחם רב שרירנים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כריתת רחם

ד''ר רועי משיח
    13/11/2019

לדעתי יש צורך בבדיקת פיפל. יתכן שיהיה יותר קל לבצע היסטרוסקופיה וביופסיה מכוונת לרירית הרחם. גודל הרחם אינו מהווה אינדיקציה לכריתה, גדילה לאחר הפסקת הוסת כן. הייתי ממליץ על אולטראסאונד לבדיקת השחלות
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היסטרוסקופיה/לפרוסקופיה

יוליה
    20/11/2019

ד"ר משיח שלום,
    מעניין איך ניתן לעשות בדיקה / ניתוח בשיטה אנדוסקופית לבתולה?
    אף רופא נשים בכלל לא בודק אותי וגם אולטרסאונד דופלר נעשה אצלי באופן חיצוני (ביטני).
    הבנתי מרופא הנשים שהרחם שלי מאוד גדול ומעוות , עם הרבה מיומות. לדעתו , לא ניתן לעשות לי טיפול אנדוסקופי , גם כי אני בתולה וגם כי יהיה מאוד קשה להגיע לכל המקומות עם הסיב האופטי ולכן זה לא ישקף ב-100 אחוז את המצב האמיתי בתוך הרחם.
    האם במצבי, בדיקת m.r.i יכולה לפתור/ להחליף את בדיקת ההיסטרוסקופיה האבחנתית ויכולה להראות במדויק את כל מה שקורה עם הרחם?
    אודה על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו