שרירן ברחם בת 38 לפני היריונות - אשמח לעצה האם ניתוח הכרחי?

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירן ברחם בת 38 לפני היריונות - אשמח לעצה האם ניתוח הכרחי?
    לינוי
    05/03/2020

שלום, בת 38 וחצי לפני הריונות. לפני כשנה גיליתי בבדיקה שגרתית (לבדיקת פוריות ולא עקב תלונות על תופעות לוואי)
    שיש לי שרירן בחלל הרחם (אולטרסאונד) גודלו היה אז 3.5 ס"מ הרופא אז אמר "אין לך מה לעשות איתו, לא לדאוג רק לעקוב".
    לפני כשבוע, כעשרה חודשים לאחר הגילוי, הלכתי לרופא אחר, למעקב.
    הרופא השני אמר לי שגודלו כרגע 4.5 ס"מ ושהוא ממליץ להסיר בלקרוסקופיה בטח אם אני מתכננת בעתיד הקרוב (בשנה הקרובה) לנסות להיכנס להריון ושהוא עוד עתיד לגדול.
    שאלותיי הן בעקבות בלבול וחרדה ופחד מניתוח (לאחר שבפעם הראשונה אמרו לי לא לדאוג, רק לעקוב)
    1. האם קצב גדילה של 1 ס"מ בפחות משנה מראה קצב גדילה מהיר?
    2. שמעתי שיש הרבה מאוד נשים שנכנסו להיריון יחד עם השרירנים, האם במקרה שלי זה מסוכן להישאר ככה ולהמר?
    האם אני צריכה "לנקות" את הרחם טרם הניסיון להיכנס להריון? (אגב לפני 6 שנים עשיתי הפלה בציטוטק, השרירן התגלה שנים אחרי)
    אני ממש מוטרדת, לא יודעת כמה זמן יש לי לבדוק אופציות שונות, חוות דעת שונות, יודעת שמגודל מסוים זה כבר עובר לניתוח של פתיחת בטן ומן הסתם ממש לא בא לי להגיע לזה.
    אני מפחדת מניתוח גם אם הוא לא אמור להיות מסובך,
    ומנסה להבין האם הסיבה היחידה לעשות את הניתוח הזה זה רק כדי להכין רחם להיריון עתידי טוב יותר? התופעות לוואי של המחזור לא כזה מטרידות אותי, לא בשביל זה הייתי עושה ניתוח.
    האם במקרים כמו שלי מומלץ כן לנסות היריון (אתחיל אולי רק בעוד חצי שנה ולא מיידי) ולנסות לראות איך מגיב השרירן?

המון תודה, מקווה שרמת החרדה קצת תופחת ממני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הא לנתח או לא?

פרופ' יונה תדיר
    05/03/2020

החלטות אם לנתח? או לטפל בדרכים אחרות בשרירן, אינן מתקבלות לפי תקשורת אינטרנטית אנטנימית, מאחר ןוההחלטות על טיפול הבחירה הן פועל יוצא של מגוון שיקולים אשרה חלקם לא נמצא בשאלתך. כללי ייאמר: א. בגודל של כ 3.5 ס״מ, אכן, אם אין דימומים חזקים או אנמיה (חסר דם) נכון להמתין, ולא לדחות הריון יותר מ ידי. 2. קצב גידול של כ 1 ס״מ לשנה הוא ממוצע סביר למיומות. 3. גם בגודל של כ 4.5 ס:״מ אפשר עדיין להמתין ולעקוב באופן שמרני, אבל לא לדחות את ההריון לזמן רב יותר. 4. משום מה נשים חוששות מניתוח לתיקון מצה הרחם, ופחות מעצם הנזק הנגרם לרחם בנוכחות השרירן הגדל. 5. ההחלטה על סוג הניתוח (לפרוסקופיה או בטן פתוחה) אינה רק פועל יוצא של הגודל, אלא גם של המיקום ברחם, ופעמים רבות עדיף אפילו להסיר את השרירן בגישה בטנית פתוחה כדי לשקם טוב יותתר את שכבות הרחם. זה נאמר בהכללה ולהצלחה, פרופ׳ יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו