פוליפ אנדומטריאלי וסיכון מפוליפ מדמם

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
ד``ר רועי משיח
ד"ר רועי משיח
לקביעת תור אצל ד"ר רועי משיח ללא פרסום בפורום
 
  • פוליפ אנדומטריאלי וסיכון מפוליפ מדמם
    אני
    17/08/2020

    שלום לפרופסור הנכבד. תודה על המענה.

    האם פוליפ ברחם שמדמם, מסוכן יותר מבחינת סיכון לממאירות מפוליפ שאינו גורם לסימפטומים?

    בנוכחות רירית רחם תקינה גם באולטרסאונד וגם בהיסטרוסקופיה אבחנתית (וחצוצרות ושחלות תקינות) - האם הסבירות לממאירות בפוליפ רחמי קטנה יותר?

    ידוע לי שרק בדיקה מיקרוסקופית של הפוליפ תיתן תשובה ודאית האם הוא שפיר, ובכל זאת רציתי לדעת האם לפוליפ ממאיר יש מראה אחר מפוליפ שפיר בהיסטרוסקופיה אבחנתית, או שהם לגמרי זהים במראה שלהם?

    מה הטיפול אם הפוליפ חס וחלילה לא שפיר?

    שוב תודה.


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • פוליפ ממאיר או שפיר

    פרופ' יונה תדיר
    17/08/2020

    את מנסה לרבע את המעגל ולהסיק מסקנות חסרות חשיבות משאלות המעידות (ולא בצדק) על מצוקה. אין דרך לדעת אם פוליפ ממאיר או שפיר אלא רק לאחר כריתה בהיסטרוסקופיה. ואם יאמר לך שהתשובה לשאלה מסויימת היא 80% או 97% מה זה ייתן לך. את בצדק רוצה לדעת ב 100%. כל היתר מיותר ולא רלוונטי.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


