מחזור לאחר ניתוח כריתת שרירן בלפרוסקופיה

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• מחזור לאחר ניתוח כריתת שרירן בלפרוסקופיה
    לינוי
    22/08/2020

שלום, לפני 12 יום עברתי ניתוח לכריתת שרירן 5 ס"מ מהרחם בלפרוסקופיה (הוציאו עוד 2 קטנים שלא נראו באולטרסאונד לפני), בניתוח הייתי ביום ה3 של המחזור שהסתיים בשבוע שעבר.
    אתמול ביום ה14 קיבלתי שוב מחזור, האם זה הגיוני? או שייתכן וזה דימום פתאומי? האם אני צריכה לדאוג משיבוש המערכת לאחר הניתוח? בנוסף היו לי כאבים חדים ולא מוכרים בימים האחרונים באיזור הנרתיק וצוואר הרחם (שעברו עם משכך כאבים).
    והאם מותר לקיים יחסי מין לאחר חודש?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימום לאחר ניתוח.

פרופ' יונה תדיר
    22/08/2020

א. שכחת לציין בת כמה את ומה אופי המחזור שלך. וזה חשוב. ב. כללית, מה שאת מתארת סביר ולא מדאיג. ג. שום שיבוש הורמונלי לא מתרחש וצריך לתת למחזור להתייחס אחרי 2-3 מחזורים. ד. בד״כ לא מקובל לנתח בימי ווסת. האמנם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסי מין אירי ניתוח

פרופ' יונה תדיר
    22/08/2020

אין לכך דבר ברור וזה תלוי גם במה בדיוק היה מהלך הניתוח. עדיף להמתין עוד כחודש עם יחסים מלאים, עד אשר הדימום יחזור לסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור לאחר ניתוח כריתת שרירן בלפרוסקופיה

לינוי
    22/08/2020

תודה על המענה המהיר!
    אני בת 39, ללא ילדים.
    אופי המחזור שלי מאז שגיליתי שרירן (לפני שנה וחצי) כבד עם המון דם ולעיתים מכאיב יחסית.
    אכן ניתחו אותי ביום השלישי של המחזור (אמרתי מראש שאהיה וגם באותו יום) אז באמת זה סביר שאחרי שבוע וקצת קיבלתי שוב מחזור? ואם זה אינו מחזור אלא דימום פתאומי זה משנה/אמור להדאיג?
    האם ניתוח כזה עלול לגרום להידבקויות ברחם? והאם מותר להרים כבד? המון תודה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו