לאחר הסטרוסקופיה ניתוחית והסרת פוליפ

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
ד``ר רועי משיח
ד"ר רועי משיח
לקביעת תור אצל ד"ר רועי משיח ללא פרסום בפורום
 
  • לאחר הסטרוסקופיה ניתוחית והסרת פוליפ
    אישה
    03/09/2020

    גיל 52 מקבלת וסת, אך לא באופן סדיר.

    לפני 9 ימים עברתי הסטרוסקופיה ניתוחית בהרדמה מלאה. בדו"ח ניתוח ושיחרור נכתב:
    אבחנה: endometrial polyp 621.0
    Disfunctional uterin bleeding 626.8
    ממצאים: תעלת צוואר - תקינה
    חלל הרחם - לא תקין ממצא: פוליפ בחלל
    פתחי חצוצרות - הודגמו
    רירית רחם - תקינה
    בועה היסטרוסקופיה ניתוחית כריתת פוליפ loop ללא קושי.
    לא היה אובדן דם ולא סיבוכים.
    מהלך הניתוח: רחם קדמי גודל רגיל
    טפולות תקינות וללא ממצא מישושי
    מהלך הניתוח תקין. הוסר הפוליפ.
    נלקחה פתולוגיה.

    זה מה שנכתב.

    מאז אני בלחץ ובמתח
    חוששת מהפתולוגיה שנלקחה
    אודה לתגובתכם לגבי הסיכוי שהפוליפ שפיר, לאור הפירוט הנ"ל.
    תודה מראש


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • כריתת פוליפ מחלל הרחם

    פרופ' יונה תדיר
    03/09/2020

    השכיחות לממאירות בפוליפ קטנה, אבל הדרך היחידה לדעת מה טיב הפוליפ היא בדיקה פתולוגית. פרט למידע הסטטיסטי הנ״ל (שכיחות קטנה) כל הערה נוספת תהיה חסרת אחריות.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לפרופסור

    אישה
    03/09/2020

    תודה לפרופסור.
    כוונתי בשאלה לא היתה לקבל תשובה חד משמעית. את זה תקבע הבדיקה הפתולוגית. כוונתי היתה, האם תיאור יתר הממצאים, כולל רירית הרחם שהיתה תקינה מעלים את הסיכוי לכך שהפוליפ שפיר
    מדובר על סבירות בלבד בשאלתי.
    אלא אם אתה אומר שאין שום קשר בין הדברים.
    פשוט רציתי קצת להרגע...

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • פוליפ ברחם

    פרופ' יונה תדיר
    03/09/2020

    רירית ״תקינה״ מגדילה את הסבירות שהממצא יהיה שפיר. אבל גם ההגדרה ״תקינה״ אינה פתולוגית, אלא מהתרשמות כללית. מה שחשוב זה ... הממצא בד״כ שפיר.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


