האם יש קשר בין שרירן בעבר לרחם חד קרני בהווה?

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
ד``ר רועי משיח
ד"ר רועי משיח
לקביעת תור אצל ד"ר רועי משיח ללא פרסום בפורום
 
  • האם יש קשר בין שרירן בעבר לרחם חד קרני בהווה?
    שרון
    30/09/2020

    שלום רב, אני בת 39, אחרי שני הריונות ספונטניים. הריון ראשון הסתיים לפני כ- 6 שנים בניתוח קיסרי (מוצלח) עקב מצג עכוז. במהלך הקיסרי נתבשרתי על ידי המנתח כי יש לי שרירן ברחם (וזה אף תהה אם ההריון היה ספונטני). שנה אחרי נקלטתי שוב באופן ספונטני וילדתי עובר בריא בלידה רגילה בשבוע 40. עניין השרירן שהודגם ברחם לא נבדק בהמשך. בשנה האחרונה, עקב ניסיונות כושלים להרות (כ- 4 הריונות כימיים ב- 10 חודשים) וטיפולי פוריות (הזרעות שכשלו גם הם) עשיתי היסטרוסקופיה ואולטרסאונד תלת מימד אשר הדגימו רחם חד קרני (ממצא חדש אליו לא התוודעתי עד כה, ואין התייחסות אליו בדוח הניתוח). שאלתי היא האם ניתן לבדוק האם יש קשר בין המום הרחמי שהודגם ובין אותו שרירן שנצפה בקיסרי לפני 6 שנים? האם יכול להיות שמדובר בשרירן אינטראמורלי שגדל עם השנים וכך הודגם רחם חד קרני? האם כדאי להמשיך בירור ולבחון את הקשר בין ההריונות הכימיים (שהופסקו בשבוע 4-5) ובין הממצאים של הרחם החד קרני והשרירן שנצפה. מתנצלת שהשאלה ארוכה ותודה מראש על התשובה!


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שילוב ממצאים

    פרופ' יונה תדיר
    30/09/2020

    התאור מורכב ויתכנו מספר הקשרים בין הממצאים. בכל מקרה זה לא נושא לדיון בפורום זה. לא לגבי פתרוןם ההקשרים למיניהם, וגם לא לגבי המשך טיפול. גם משום שחסרים פרטים וגם משום שזה מורכב מידי לדיון כזה.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


