שרירן באזור צוואר הרחם לפני הזרעות

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירן באזור צוואר הרחם לפני הזרעות
    רותם
    02/12/2020

שלום,
    אשמח לקבלת חוות דעתכם:
    אני בת 36, נשואה ללא ילדים עם אי פיריון ראשוני.
    עברתי הפלה טבעית ללא צורך התערבותי בגיל 34 ומאז לא הצלחתי להיכנס להיריון. בנוסף קיים אצלי הורמון אנדרוסטנדיון גבוה, סביבות 30 nmol/L ללא שיעור יתר, רק אקנה קלה. לפי מה שהבנתי אין צורך בטיפול תרופתי כרגע.
    שאר המדדים בימים הראשונים למחזור הם:
    Estradiol e2 363pmol/L
    Progesterone קטן מ2
    LH 4.3 IU/L
    המחזור שלי סדיר, דימום כבד.
    בנובמבר 2019 אובחן לי בדופן האחורי קרוב לצוואר הרחם אזור הטרוגני בהתחלה בגודל 19*16 וכמה ימים אח"כ בגודל 23*22*26 מ"מ שיכול להתאים לשרירן אינטראמוראלי.
    השרירן ליד אזור צוואר הרחם, נמצא במקום אסטרטגי אך כנראה לא מעוות אותו. עקב גודלו הקטן יחסית (לפי הבנתי המצומצמת) אני שוקלת להסירו לפני התחלת הזרעות כדי להקטין את הסיכון לסיבוכים במהלך ההיריון והלידה.
    1. האם כדאי להוציא את השרירן לפני התחלת הזרעות?
    האם הסיכונים והסיבוכים היכולים להיגרם מהוצאתו גדולים מהרווח?(לפי מה שהבנתי אם יגדל יהיה צורך בניתוח מסובך ומורכב יותר, אולי עדיף לנתח כשיחסית קטן)
    2. מה אופן הניתוח בהיסטרוסקופיה ניתוחית בו מוציאים שרירן מאזור הרחם הצמוד לצוואר הרחם? האם חותכים את הבטן לשם כך או שניתן לעשות זאת דרך צוואר הרחם בלבד?
    3. האם מבחינה סטטיסטית ת"ל וסיבוכים שיכולים לנבוע מניתוח הוצאת שרירן בהיסטרוסקופיה ניתוחית עולים על סיבוכים שיכולים להיגרם מהשרירן עצמו בהיריון או להיפך?
    באיזה סיבוכים מדובר לכאן ולכאן? האם יכול לפגוע בפוריות?
    4. סטטיסטית כמה שכיח ששרירנים גדלים במהלך היריון?
    האם אחרי ניתוח להסרתו השרירן יכול לחזור?
    5. האם קיים ניתוח היסטרוסקופיה ללא הרדמה מלאה?
    6. הבנתי שאם השרירן גדל הוא יכול לעשות נמק וגם לחסום את אזור היציאה לעובר, האם אלו חששות שמצדיקים הסרת השרירן?
    7. בקשר לאנדרוסטנדיון, האם קשור לשרירן?
    בתודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מגוון שאלות

פרופ' יונה תדיר
    02/12/2020

כללית ייאמר שהשרירן המתואר קטן וספק אם מצדיק התערבות כירורגית. פורום זה נועד להבנת תהליכים ואינו תחליף לייעוץ רפואי. במגוון שאלותיך, כל אחת לחוד, וכולן יחד, שאלות טובות, מתאים למפגש עם רופא/ה כדי להתלבט, להבין, ולקבל החלטות. גם בעידן הטוויטר, החלטות רפואיות צריכות להתקבל בגישה יסודית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו