מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי אגן - האם הגיוני משרירנים או שלבדוק כיוונים אחריםשירן14/03/2021
בת 49.5, בריאה אחרי 3 לידות. לא נוטלת תרופות.
מחזור אחרון לפני כחצי שנה (עד אז היה סדיר).
סובלת בחודשיים האחרונים מכאבי אגן שמחריפים בעיקר לאחר ישיבה ממושכת ו או פעילות מעיים, בגלל חוסר נוחות מוותרת על יחסי מין :(. תחושת כובד ברקטום ושרירים מקובצים (לפעמים בהתקפים שמזכירים כאבי צירים) לחץ על שלפוחית השתן. בבדיקה גניקולוגית לפני חודש: שרירן אחורי משמאל 54X45 מ"מ, שרירן פונדלי 33 מ"מ, שרירן קדמי 23 מ"מ. הגניקולג המטפל אמר לי שהשרירנים לא אמורים לכאוב ושאגיע אליו לביקורת בעוד חצי שנה. הגעתי היום למיון נשים כשאני כאובה מאוד (במרכז לבריאות האישה בקופח): לאחר הבדיקה לא נמצא ממצא חריג למעט השרירנים. נאמר לי שאין דרך לטיפול למעט כריתת רחם ושעדיף להמתין בסבלנות עד להגעת המונופאוזה. כואב לי מאוד (ויש לי כוח סבל). האם באמת אין פתרון? האם יתכן שהבעיה ממקור אחר ואם כן מה כדאי לבדוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבחנה מבדלת
פרופ' יונה תדיר14/03/2021אין כל אפשרות לאשר או לשלול סיבות לכאב בדרך זו. בהחלט ייתכן שמקור הכאבים בשרירנים וההחלטה אם להמתין או לבצע בדיקות נוספות היא רק שאלה של עצמת הכאבים. יש הגיון בהמתנה להתכווצות השרירנים בהגיעך לגיל המעבר ובדיקת אולטרהסאונד בעוד מספר חדשים הגיונית ונכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ובהמשך לתגובתך...
שירן14/03/2021ראשית, מודה לך על התגובה המהירה.
1.
איזה בדיקות נוספות עלי לבקש?
בימים האחרונים אני כאובה מאוד (לא מסוגלת לעבוד ולנהל שגרה).
2. ועד לגיל המעבר ו במידה והכאבים הם אכן משרירנים, האם הם ילוו אותי באופן סטטי (ללא הפוגה עד גיל להמעבר הגואל) או שהם עשויים להרגע מעט ולתת הפוגה תקופתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקות נוספות.
פרופ' יונה תדיר15/03/2021על הרופא/ה להחליט אם יש הצדקה לביצוע בדיקות דם ושתו ספציפיות למרקרים לשלילת אפשרויות נוספות שאינן שרירני רחם. ואין דרך לחזות את הצפוי מבחינת הכאבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה רבה על המענה המהיר, על ההקשבה, והמקצועיות
שירן15/03/2021אני אעשה כן ואפעל בהתאם להוראות
עזרת לי מאוד
חג שמח
תבורך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?