כאבי אגן - האם הגיוני משרירנים או שלבדוק כיוונים אחרים

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• כאבי אגן - האם הגיוני משרירנים או שלבדוק כיוונים אחרים
    שירן
    14/03/2021

בת 49.5, בריאה אחרי 3 לידות. לא נוטלת תרופות.
    מחזור אחרון לפני כחצי שנה (עד אז היה סדיר).
    סובלת בחודשיים האחרונים מכאבי אגן שמחריפים בעיקר לאחר ישיבה ממושכת ו או פעילות מעיים, בגלל חוסר נוחות מוותרת על יחסי מין :(. תחושת כובד ברקטום ושרירים מקובצים (לפעמים בהתקפים שמזכירים כאבי צירים) לחץ על שלפוחית השתן. בבדיקה גניקולוגית לפני חודש: שרירן אחורי משמאל 54X45 מ"מ, שרירן פונדלי 33 מ"מ, שרירן קדמי 23 מ"מ. הגניקולג המטפל אמר לי שהשרירנים לא אמורים לכאוב ושאגיע אליו לביקורת בעוד חצי שנה. הגעתי היום למיון נשים כשאני כאובה מאוד (במרכז לבריאות האישה בקופח): לאחר הבדיקה לא נמצא ממצא חריג למעט השרירנים. נאמר לי שאין דרך לטיפול למעט כריתת רחם ושעדיף להמתין בסבלנות עד להגעת המונופאוזה. כואב לי מאוד (ויש לי כוח סבל). האם באמת אין פתרון? האם יתכן שהבעיה ממקור אחר ואם כן מה כדאי לבדוק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחנה מבדלת

פרופ' יונה תדיר
    14/03/2021

אין כל אפשרות לאשר או לשלול סיבות לכאב בדרך זו. בהחלט ייתכן שמקור הכאבים בשרירנים וההחלטה אם להמתין או לבצע בדיקות נוספות היא רק שאלה של עצמת הכאבים. יש הגיון בהמתנה להתכווצות השרירנים בהגיעך לגיל המעבר ובדיקת אולטרהסאונד בעוד מספר חדשים הגיונית ונכונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ובהמשך לתגובתך...

שירן
    14/03/2021

ראשית, מודה לך על התגובה המהירה.
    1.
    איזה בדיקות נוספות עלי לבקש?
    בימים האחרונים אני כאובה מאוד (לא מסוגלת לעבוד ולנהל שגרה).
    2. ועד לגיל המעבר ו במידה והכאבים הם אכן משרירנים, האם הם ילוו אותי באופן סטטי (ללא הפוגה עד גיל להמעבר הגואל) או שהם עשויים להרגע מעט ולתת הפוגה תקופתית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות נוספות.

פרופ' יונה תדיר
    15/03/2021

על הרופא/ה להחליט אם יש הצדקה לביצוע בדיקות דם ושתו ספציפיות למרקרים לשלילת אפשרויות נוספות שאינן שרירני רחם. ואין דרך לחזות את הצפוי מבחינת הכאבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה רבה על המענה המהיר, על ההקשבה, והמקצועיות

שירן
    15/03/2021

אני אעשה כן ואפעל בהתאם להוראות
    עזרת לי מאוד
    חג שמח
    תבורך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו