רחם שרירני

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• רחם שרירני
    אתי
    16/06/2008

שלום רב,
    אני בת 49 , סובלת כשנה וחצי מדוממים ללא קשר למחזור החודשי, לאחר בדיקה התברר שאני סובלת מרחם שרירני , נעשה לי בדיקת היסטרוקופיה. ממצאים לאחר הבדיקה מיומה בגודל 3-4 ס"מ בדופן ימני בפונדוס מיומה נוספת 2 סמ' בדופן אחרוי עוד מיומה שבולטת ל - 15-40% ממ.

בנוסף בזמן המחזור הדימום רב , ברזל נמוך ( לוקחת כדורי ברזל ).

הומלץ לי לעשות ניתוח להוצאת הרחם .

האם יש אפשרויות נוספות ?
    תודה , אתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רחם שרירני

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלופות טיפוליות לרחם שרירני

פרופ' יונה תדיר
    16/06/2008

אתי,
    אכן, יש מגוון רחב של חלופות טיפוליות למצבך. על פי התאור שציינת קשה להגדיר מי מהן המצאימה ביותר, אולם מוגשת כאן רשימת אפשרויות. תוך מספר ימים יעלה לאינטרנט אתר על מיומות אשר יתמקד בשאלה זו . באתר זה יהיו הסברים והבהרות על מגוון החלופות הטיפוליות ודרכי ההתאמה.
    1.נתוחי הסרת שרירנים בלי או עם כריתת הרחם (בדרך של פתיחת דופן הבטן או בגישה אנדוסקופית
    2.פעולות זעיר פולשניות או בלתי פולשניות* לפגיעה במנגנוני החיות של תאי השרירן. לדוגמא: חסימת כלי הדם במעקב רנטגני , ללא נתוח, באופן המכווץ את השרירנים ומונע דמומים וכיוב'.
    3.טיפולים תרופתיים למיניהם (חלקם נסיוניים עדיין).
    4.שיטות של רפואה משלימה/אינטגרטיבית.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו