מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שרירן ברחם בגודל 78*96מזל12/06/2021
היי
אני בת 30 , לאחר בדיקה שגרתית אצל רופא נשים התגלה אצלי שרירן גדול (78*96)בתוך הרחם הגורם לדימום מוגבר במחזור ולחץ בבטן התחתונה כשיש צורך בשתן .
התייעצתי עם מספר רופאי נשים וכולם ממליצים להסיר את השרירן בניתוח דרך התבור( ולא בפתיחת הבטן) משום שאין לי עדיין ילדים( מתכננת להביא בהמשך) .
האם הניתוח הזה מסוכן? האם יש דרך לטפל בשרירן בדרך אחרת ולא בניתוח ?
הבנתי שיש סיכון בניתוח שיכול להוביל לכריתת הרחם, מה הסיכוי שזה יכול לקרות ?
אני מבצעת פעילות גופנית באופן קבוע כבר 6 שנים ואני חזקה באזור הבטן , האם זה עוזר להקל על הניתוח ?
אני נמצאת כ-חודש לפני הניתוח , האם יש משהו מומלץ שכדאי לעשות בזמן הזה ? תזונה מסוימת ? פעילות גופנית כלשהי?
תודה רבה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתוח לשימור הרחם
פרופ' יונה תדיר13/06/2021מתוך שארלתך ניתן להבין שניתוח בגישה לפרוסקופית לכריתת השרירן עשויה לשמר טוב יותר את כושר הפוריות שלך. ראשית יש להפריך דעה זו. גודל הצלקת בבטן אינו קשור לגודל הצלקת ברחם ולמצבו של הרחם. לעיתים נכון יותר וטוב יותר לכרות את השרירן בגישה בטנית פחוחה. בדרך צלקת גדולה יותר בדופן הבטן אפשר פעמים רבות לשמר טוב יותר את מצב הרחם. ונושא חשוב נוסף אותו עלךיך להבין ולהפנים. ככל שתעברי ניתוח מהר יותר כך יקטן הנזק לרחם. המשך המצב הקיים, בנסיבות שאת מתארת, גורם לנזק ברחם. יפה שעה אחת קודם. בהצלחה, פרופ׳ יונה תדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?