מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שרירן עם זרימה עשירה - סרטן?גלית05/08/2021
בת 54 עם וסת סדירה קצרה. לפני חודש (ב-8.7.21) שאלתי כאן אם שרירן שמסביבו זרימה עשירה הוא מסוכן. השרירן קיים אצלי ברחם כ-3 שנים והיה בגודל 2 סמ. לפני חודש עלה ל-4.9 סמ ואז באותה בדיקה הוגדר עם זרימה עשירה. היום ערכתי אולטרסאונד דופלר אצל רופא אחר שהפחיד אותי. נרשם בו: "הודגם גוש הבולט מאיזור הרחם בעל מראה הטרוגני בגודל 64*65 ממ בדופלר קיימת זרימת דם עשירה בתוך הממצא. קיימים איזורים עם אקוגניות נמוכה באבחנה מבדלת דגנרציה ציסטית או שינויים סרקומטוטיים. מומלץ להפנות את המטופלת לוועדת ניתוחים".
הרופא השתמש בטרמינולוגיה אחרת. לא "שרירן אינטרמורלי" כפי שהוגדר עד כה, אלא "גוש".
האם הרופא ראה תהליך סרטני באולטרסאונד דופלר?
אציין שאין לי תסמינים. לא מפריע לי כלום. למעט 4 ימים וסת, אני כל החודש נקיה.
השרירן לפני חודש הוגדר אצל רופאת הנשים שלי כשרירן ואילו עתה, היא שלחה אותי לרופא אחר שהגדיר את השרירן כגוש.
האם הוא ראה סרטן באולטרסאונד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן? או גוש?
פרופ' יונה תדיר05/08/2021נראה שאת מנסה לתת פרשנויותך חסרות חשיבות למינוחים זהים. שרירן זה גוש, וגוש זה שרירן, ושניהם נקראים גם ״ממצא״ , והכל אותו דבר. מה שברור מתוך מה שאת מתארת שצריך לברר את טיבו של השרירן = הגוש = הממצא... באולטרהסאונד לא ניתןם להבחין בין שרירן שפיר לממאיר, ובנסיבות אלה יש להמשיך לבדוק את טיבו, לא באינטרנט אלא בבדיקה רפואית של ממש. פרופ׳ יונה תדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?