מחיצה 70 אחוז מהרחם והאם להסתמך

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• מחיצה 70 אחוז מהרחם והאם להסתמך
    רות
    13/09/2021

שלום, עשיתי בדיקת אולטרסאונד תלת מימד והיתה התלבטות לטכנאית בהתחלה אם יש לי רחם מחיצתי או דו קרני. בסוף החליטה שזה מחיצתי ואכן יש מחיצה 70 אחוז מהרחם. שאלתי היא האם להסתמך על המידע הזה שזה לא דו קרני? שאלה שניה לאחר בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית אישרו את המחיצה ואמרו שניתן לנתח ולהסיר אותה אך לא ממליצים לאחר הפלה אחת (עברתי הפלה אחת בשבוע 8). האם כדאי לעשות ניתוח להסרת המחיצה? האם אפשר להחזיק הריון עם מחיצה כזו? ברופאה ממליצה לי לעשות ניתוח..אבל אני מפחדת שלאחר הניתוח יש צלקת שנשארת ברחם ששם הדם לא זורם ואולי גם זו סכנה ובכלל סכנה מהניתוח..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש אפשרות לנתח מחיצה ויש אפשרות להיריון

פרופ' יונה תדיר
    13/09/2021

ההחלטה אם לנתח או לא תלויה במידה רבה גם בגילך. מחיצה, בניגוד לרחם דו קרני, אפשר לנתח, אבל יש גם אפשרות לעבור הריון במצב זה. ולכן יש הצדקה להמתין ולראות כיצד יתפתח הריון נוסף.
    פרופ. יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישנה אפשרות להחזיק היריון עם 70 אחוז מחיצה

רות
    13/09/2021

אני בת 28 נשואה 4 שנים ומנסה להרות. היתה הפלה אחת. אז אפשר עם 70 אחוז מחיצה להחזיק הריון? תודה על תגובתך!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו