שרירן שגדל וכריתת רחם

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירן שגדל וכריתת רחם
    אניה
    24/09/2021

שלום

בת 53 עם וסת סדירה פחות או יותר. לאחרונה דימומי מחזור מאסיביים במשך שבועות שנגמרו רק עם פרימולוט נור שאני כרגע לוקחת ברצף כבר חודש. המוגלובין צנח מ12 ל9.5.
    בביצוע US ראיתי שהשרירין שהיה לי גדל מ3.5 ס"מ ל6.5 ס"מ תוך כשנה. יש לי 2 שאלות:
    1) עם שרירין בגודל 6.5 ס"מ האם ניתן לעשות כריתת רחם לפרוסקופית או שבגדלים כאלה זה רק עם פתיחת בטן?
    2) האם גדילת השרירן כה גדולה בתקופה האחרונה יכולה להסביר מחזרים כל- כך מאסיביים וארוכים שפשוט לא נגמרים שהתחילו אצלי בחצי השנה האחרונה?
    השרירן במיקום סב סרוזי קיר אחורי.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרירן שגדל וכריתת רחם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירן שגדל

פרופ' יונה תדיר
    24/09/2021

התשובה לשתי שאלותיך היא: כן, אבל…. 1. הניתוח בגישה לפרוסקופית כנראה אפשרי, גם בגודל זב, אבל על כך עליך לשוחח עם המנתח/ת. צורך הניתוח נקבעת על פי מגוון שיקולים, בין היתר גודל ומיקום, אבל גם מיומנות המנתח/ת. 2. קרוב לוודאי שזו הסיבה לדימומים. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת פרימולוט נור לפני ניתוח כריתת רחם עקב שרירנים

אניה
    25/09/2021

היי

כנראה שלאחר לקיחת פרימולוט נור במשך כ3 חודשים אצטרך ניתוח כריתת רחם ובזמן עד הניתוח אנסה להעלות המוגלובין שצנח.
    ראיתי בעלון לתרופה שכתוב שיש להפסיק לקיחת פרימןלוט נור 6 שבועות לפני הניתוח, ויש לי 2 שאלות בנוגע לכך:
    1) למה בעצם יש להפסיק פרימולוט נור זמן כה רב לפני הניתוח?
    2) אם אפסיק לקחת פרימולוט נור לפני הניתוח הדימום יתחדש ועוד פעם יצנח המוגלובין, אז מה עשיתי בזה?

שאלתי מה אפשר לעשות במקרה זה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת טיפול תרופתי לפני ניתוח

פרופ' יונה תדיר
    25/09/2021

על כל אלה עליך להוועץ ברופא/ה המנתח/ת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעות פרוגסטרון על שרירן

אניה
    26/09/2021

היי

תודה רבה על תשובותיך.

האם העובדה שאני אמורה לקחת פרימולוט נור רצוף במשך 3 חודשים במינון של 10 מ"ג ליום, עלולה להשפיע על גדילה מואצת של שרירן?

ומאידך, האם יש מצב שזה דווקא עשוי לגרום לשרירן להצטמק?

מה ידוע בספרות ומהפרקטיקה שלך לגבי השפעת פרוגסטרון על שרירנים?

תודה מראש על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת פרוגסטרון על שרירנים.

פרופ' יונה תדיר
    27/09/2021

בעקרון, שרירנים מושפעים מהורמון האסטרוגן, אל השילוב עם פרוגסטרון מעודד אף הוא גידול שרירני הרחם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו