טיפול שאיבה לאחר ניתוח להסרת שרירן

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• טיפול שאיבה לאחר ניתוח להסרת שרירן
    אנונימית
    18/10/2021

בת 42 בטיפולי פוריות, עלי לעבור ניתוח להסרת שרירן 6+ סמ. מספר רופאי פוריות ייעצו לי לגשת לניתוח ולפניו לעשות 2 טיפולי שאיבה להקפאת עוברים. הבנתי שלאחר הניתוח אין להכנס להריון חצי שנה אולם להפתעתי המנתח חידש לי כי ההחלמה מהניתוח היא כחודש שלאחריה אפשר לבצע שאיבה להקפאה. אם זה אכן נכון, לא ברור לי מדוע 3 יועצי פוריות המליצו לי לבצע שאיבות להקפאות לפני ניתוח? זה הרי "מבזבז" זמן ודוחה ניתוח ב3-4 חודשים. אם אפשר לחזור ולטפל כחודש אחרי ניתוח, ההגיון אומר שעדיף ניתוח במיידי, וכחודש-חודשיים לאחריו לבצע שאיבה לשם הקפאה כי כך לפחות "מרוויחה" שתקופת החצי שנה שבה אסור להכנס להריון מתחילה במיידי.

אשמח להבהרה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הייתי ממליץ לנתח בהקדם ולאחר כמה חודשים

פרופ' יונה תדיר
    18/10/2021

שאלתך ממחישה היטב שרפואה אינה מתמטיקה. מאחר ויש הגיון בכל הדרכים שציינת. בגיל 42 הזמן מהווה גורם חשוב, ובכל מקרה, נסיון טיפול ב IVF עדיף שיהיה עם עובר טרי. ולכן, מה שאני הייתי ממליץ (אם צריך בכלל ניתוח, (ואת זה קשה לאמר רק לפי גודל השרירן) זה לנתח בהקדם, ולפי המתב לאחר הניתוח, לאחר 3-4 חדשיםל להכנס למבלול הטיפול, וההחלטה את לעשות שימוש מיידי בעוברים טריים, או להקפיא, לקבל בהתאם למצד הרחם, למהירות השיקום, למספר ואיכות העוברים, וכו׳.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אפשר לדעת את מהירות השיקום ומצב רחם

אנונימית
    18/10/2021

תודה רבה על התגובה המהירה.
    השרירן בגודל 6+ בדופן רחם, אחורי, שלא מעוות חלל. רק לאחר שנה+ של טיפולים שלא צלחו (ועוברים יפים שהוחזרו) הומלץ לי ע"י 3 רופאי פוריות שייתכן ושרירן כן מפריע ולגשת לניתוח להסרתו (כפי שציינת לצערי זו לא מתמטיקה).
    לפי מה שנאמר לי לגבי החזרה זה שלוקחים טווח ביטחון של חצי שנה. אשמח להבין, איך אפשר לדעת את מהירות השיקום ומצב רחם? לפי מה שנאמר לי לא ניתן לדעת את מצב הצלקת מבלי לנתח ולהסתכל ולכן הטווח בטחון לכניסה להריון הוא חצי שנה.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עומק החדירה לדופן הרחם והאם הייתה כניסה לחלל הרחם

פרופ' יונה תדיר
    18/10/2021

סוג הניתוח, עומק החדירה לדופן הרחם, האם הייתה כניסה לחלל הרחם, ומהירות השיקום, חשובים לצורך הגדרת פרק השזמן להמתנה. מילת המפתח בשאלתך היא ״יתכן״ והשרירן כן מפריע. את זה לא ניתן לדעת בוודאות, ועם זה צריך להמשיך להתמודד. אין וודאות בשאלה זו.
    פרופ׳ יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו