התלבטות לגבי דרך הטיפול השרירן.

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• התלבטות לגבי דרך הטיפול השרירן.
    אני
    07/04/2022

שלום רב.
    אני בת 51. בבדיקה שגרתית התגלה אצלי שרירן.
    בבדיקת us נמצא שרירן בקיר קידמי שדוחק חלל רחם בגודל 63*73
    יש לי התקן ישן מסוג מירנה מזה 8 שנים שהוחלט להשאיר בעצת רופאת הנשים.
    בחודשים האחרונים אני סובלת מדימומים חזקים פתאומיים , תכיפות במתן שתן וכן כאבים באגן שאינני יודעת אם קשורים לעיניין כיוון שאני סוכלת מהם כבר שנתיים לפחות. בבדיקה אצל רופא מומחה נמצא רחם שרירני בקוטר מירבי של 9 ס״מ. עם שרירן במרכז הרחם 7 ס״מ. Fsh 8.3.
    הומלץ על ניחוח כריתת רחם בלפרסקופיה. לשאלתי על כריתת המיומה בלבד נאמר לי שיכול להיעשות רק בגישה פתוחה.
    האם כדאי לנסות טיפולי us ממוקד תחת mri . מה סיכויי ההצלחה של טיפול כזה , והאם המירנה מהווה בעייה?
    האם חוסר טיפול והמתנה למנופאוזה זו אופציה מתקבלת על הדעת?
    לאור הנתונים הנ״ל האם יש יתרון לניחוח פתוח להסרת המיומה בלבד מעבר לפן הפסיכולוגי של אובדן הרחם?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם ידוע על השרירן בעבר ואם לא העניין מטריד

ד''ר רועי משיח
    28/07/2022

שלום רב.
    1.
    יש לי התקן ישן מסוג מירנה מזה 8 שנים שהוחלט להשאיר בעצת רופאת הנשים.
    לדעתי טעות. יש מקום להוציאו
    2.
    בחודשים האחרונים אני סובלת מדימומים חזקים פתאומיים , תכיפות במתן שתן וכן כאבים באגן שאינני יודעת אם קשורים לעיניין כיוון שאני סוכלת מהם כבר שנתיים לפחות. בבדיקה אצל רופא מומחה נמצא רחם שרירני בקוטר מירבי של 9 ס״מ. עם שרירן במרכז הרחם 7 ס״מ. Fsh 8.3.
    האם ידוע על השרירן בעבר? אם לא, העניין מטריד.
    3.
    הומלץ על ניחוח כריתת רחם בלפרסקופיה. לשאלתי על כריתת המיומה בלבד נאמר לי שיכול להיעשות רק בגישה פתוחה.
    לא נכון. ניתן לבצע כריתת שרירן בלפרוסקופיה בגודל הזה באחוזי הצלחה של מעל 95% הבעיה שצריך לטחון את השרירן ברחם - מורסלציה. פעולה זו בעייתית בנשים מבוגרות בשל החשש לממאירות. לאור כך לא מומלצים טיפולים אחרים משמרי רחם כגון טיפולי us ממוקד תחת mri או האם חוסר טיפול והמתנה למנופאוזה זו אופציה מתקבלת על הדעת?
    4.
    לאור הנתונים הנ״ל האם יש יתרון לניחוח פתוח להסרת המיומה בלבד מעבר לפן הפסיכולוגי של אובדן הרחם?
    להיףך, רק חסרונות
    לסיכום, לאור גילך גם אני הייתי ממליץ על כריתת רחם אך איני אישה ואין לי רחם ולכן איני מתייחס לצד הפסיכולוגי למרות שהוא מאד מאד משמעותי
    בריאות שלמה,
    פרופ רועי משיח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו