מה זה אומר?

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• מה זה אומר?
    אחת
    13/07/2008

אני בת 38 לאחר 3 לידות. האחרונה לפני שנתיים בניתוח קיסרי. לפני שנה וחצי שמתי התקן מירנה, ובשבוע שעבר כשהייתי בבדיקה שגרתית הרופא ציין בבדיקת האולטראסאונד שיש לי שרירן ברחם. אך לא אמר שיש צורך להתייחס לכך במיוחד. מה זה אומר? האם זה תקין ולא אמור להפריע לי בשום דבר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה זה אומר?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מירנה, מיומה, ו... מה זה אומר?

פרופ' יונה תדיר
    14/07/2008

לאחת, שתיים, או שלוש ... :)
    א. לא ברור מדבריך מדוע הותקן ברחמך התקן תוך רחמי מסוג מירנה. האם סבלת מדימומים? מדובר בהתקן למניעת הריון, אולם בנוסף הוא גם משחרר בחלל החרם הורמון (פרוגסטרון) אשר מיועד לטפל בדימומים, בד"כ על רקע של חוסר איזון הורמונלי. אין בכך נזק, ומדובר בהתקן טוב ויעיל, אבל אין בו כדי למנוע הווצרות של מיומה (שרירן).
    ב. אם ילדת לפני שנה וחצי בנתוח קיסרי סביר להניח שלא ניתן היה אז להבחין במיומה. שהרי היו רואים אותה בבדיקות האולטרה-סאונד ו/או במהלך הניתוח.
    ג. לאור זאת, סביר להניח שהמיומה גדלה במהלך התקופה האחרונה וזה גם סביר מבחינת שכיחותה בגיל זה.
    ד. אם אכן יש לך מיומה (אחת או יותר, מאחר ופעמים רבות המיומה אינה בודדה ברחם) יש צורך לעקוב אחר מיקומה, קצב התפתחותה, והתסמינים לה היא עלולה לגרום. תוכלי ללמוד על מיומה, תסמיניה, ומה צריך (אולי?) לעשות איתה, מתוך עיון באתר המרכז הישראלי לשרירני רחם: www.myona.co.il
    בהצלחה, פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו