הריון לאחר מיומקטומי

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• הריון לאחר מיומקטומי
    בתיה
    21/07/2008

שלום, אני בת 35. עברתי מיומקטומי לפני כחודש. לפני הניתוח עשיתי IVF בגלל סתימת חצוצרות ואני מעונינת כעת להחזיר עוברים מוקפאים. רציתי לדעת האם זה בעייתי להחזיר עוברים כ 6 שבועות לאחר הניתוח (מבחינת הניתוח הכל תקין). (יש לי עדיין ברחם עוד שרירנים יותר קטנים). תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון לאחר מיומקטומי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• vהריון לאחר כריתת שרירן

פרופ' יונה תדיר
    21/07/2008

בתיה,
    התשובה לשאלתך המצאת במספר פרטים אשר לא נמצאים בשאלתך. פרטים כגון: מה היה גודל השרירן שהוצא? האם הניתוח בוצע בלפרוסקופיה או בפתיחת בטן רגילה? (לכך חשיבות על צורת סגירת דופן הרחם), והחשוב מכל, האם היתה פתיחה של כל דופן הרחם במהלך הניתוח? האם הגיעו, עד חלל הרחם, או עד כמה רחוק משכבת הרירית הפנימית? על מנת לתת מענה לשאלתך יש לדעת פרטים אלה המצויים אולי במכתב הסכום. בד"כ ההמלצה היא שלא לנסות להרות כ-3 חדשים לאחר נתוח ברחם, אבל דיוק נוסף (לכאן או לכאן) תלוי בפרטים הנ"ל. עליך להבין שלאחר נתוח רחם יש לא רק צלקת אלא גם פגיעה באספקת הדם לרחם ולרירית והיא כה חשובה להקלטות עובר. שהרי אינך רוצה להסתפק בהחזרת עוברים. את ודאי רוצה הריון תקין.
    העובדה שיש לך עוד מספר שרירנים היא חשובה, ויש לך סיכוי/סיכון שהם יגדלו עם הזמן, אולם פרקי הזמן בהם מדובר כאן לא יתרמו לשינוי גדול בשרירנים הקיימים ועליהם יש צורך ממילא לעקוב לאחר ההריון.
    בהצלחה,
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו