שרירן גדול

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירן גדול
    ענת
    22/07/2008

היי, שמי ענת אני בת 35 רווקה ללא ילדים ... נבדקתי אצל רופא נשים עקב אולטראוסאנד שהראה כי הרחם גדולה ושרירנית ע"פ בדיקת הרופא גודל הרחם כ 17 עד 18 שבועות (אמר שמודדים את זה לפי הריון) אין לי תסמינים והמחזור סדיר הרופא המליץ על מעקב בלבד ללא צורך בטיפול כי נכון לעכשיו עדיין אין לי בן זוג ואין הריון מתוכנן בטווח הקרוב למרות שאי אפשר לדעת והלוואי והמיועד יגיע במהרה :-) אך מה שהטריד אותי במפגש עם הרופא זה פניו המעט מודאגים בשל גודל הרחם וההשלכות של כך להריון תקין ... שאלתי מה דעתך בנושא האם באמת כרגע עדיף רק לבצע מעקב או כבר לטפל בכך כאשר הבנתי שהדבר שכניראה יתאים למצב שלי הוא ניתוח בלבד בשל המצאות של כמה שרירנים כאשר פעולה כזו נדיר שפוגעת ברחם אגב השחלות והרירית של הרחם תקינים תודה מראש על התיחסותך והמשך יום נעים נ.ב- ביקרתי כבר באתר שאתה ממליץ עליו ברצוני לקבל רק את דעתך בנושא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרירן גדול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירן גדול

פרופ' יונה תדיר
    23/07/2008

ענת,
    אכן, השרירן שאת מתארת גדול. המינוח שהיה מקובל בעבר הוא של השוואת גודל הרחם לשבועות הריון, אולם כיום המינוח המקובל הוא של ס"מ ומ"מ במספר מימדים (אורךXרוחב), מאחר ואנו נמצאים בעידן של מדידות אולטרה-סאונד מדוייקות. להערכתי יש הצדקה לטפל בשרירן/ים בגודל זה, מאחר וכניסה להריון עם שרירנים (מיומות) בגודל זה עלולה להוות בעיה למהלכו התקין של הריון זה, ו/או לעצם הליך הכניסה להריון.
    בהצלחה,
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ....

ענת
    23/07/2008

קודם כל תודה על התשובה פחות או יותר חיזקת את מה שאני חושבת אז אם הבנתי נכון לפני שיהיו תסמינים ולמרות שאין הריון מתוכנן כדי לטפל בזה כבר מה שנקרא להקדים תרופה למכה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו