שרירנים בהריון

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירנים בהריון
    אורנה
    06/10/2008

שלום, אני בהריון בשבוע 8 (אני בת 32, וזה הריון שני לאחר 11 שנים בערך). בביקור אצל הרופאה ביום ו', יש עובר קטן ויש דופק והכל בסדר. אבל יש 8 שרירנים אשר מפוזרים בחלל הרחם וגם ציסטה בשחלה הימנית (היא עשתה לי אולטראסאונד על הבטן) דיווחתי לרופאה שיש לי כאבים מאז תחילת ההריון, הבאים בגלים, יכול לכאוב לי שעה שלמה בלי הפסקה ממש חזק ואז פשוט לעבור כלא היה, בדיוק כמו מיגרנה. הכאב הוא באיזור הבטן וגם מצידיה, הכאב מתיש ומחליש אותי. העניין מאוד מטריד אותי, כי אני רוצה לעבור את ההריון באושר ובשמחה, ולא לחשוב חלילה על משהו לא חיובי. הרופאה אמרה, שהשרירנים לוחצים על הרחם ולכן יש לי כאבים. אמרה לי לקחת אופטלגין ו/או אקמול...ואני רוצה להמנע מלקחת משככי כאב בכזה שלב של ההריון. לדברי הרופאה : השרירנים ייכולים להשאר כמו שהם (יכול להיות שהם קטנים, לא שאלתי מה גודלם), או לחילופין הם יכולים לגדול, בנוסף הם יכולים לגרום לדימום וגם חלילה להפלה... הרופאה לא אמרה לי שאני צריכה להיות במעקב, בעקבות השרירנים האלה. אני פוחדת שהם יגדלו ואני לא אדע,מה קצב ההתפתחות שלהם בתחילת ההריון, אני מאוד מודאגת. האם לבקש מעקב של אולטראסאונד כל שבועיים, או שזה מוגזם מידי, מה הנוהל בכזה מצב? יש לי תור לרופאה בעוד 7 שבועות רק לאחר שאני עושה את השקיפות עורפית וסקירת מערכות מוקדמת. השקיפות עורפית שלי, היא בסוף החודש ב - 31.10.08, האם אני יכולה לשאול מה גודלם של המיומות בבדיקה הזו ?(כדרך אגב). אודה למענה בהקדם האפשרי... אני כל כך טרודה ומודאגת. תודה רבה אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרירנים בהריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירנים והריון

פרופ' יונה תדיר
    07/10/2008

אורנה,
    ניתן להבין את דאגתך, אולם בעידן המודרני יש דרכים לעקוב אחרי המצב, גם אם לא ניתן למנוע את כל ההשלכות.
    בכל מקרה חשוב לדעת את גודלם ומיקומם של השרירנים. לא מומלץ לנתח שרירנים בהריון אולם עשויה להיות לכך השלכה על תכנון הלידה.
    אין טעם לבצע בדיקת אולטרה-סאונד כל שבועיים (לא להיון ולא לשרירנים) אולם יש לבצע בדיקת אולטרה סאונד לשרירנים לצורך מדידה מדוייקת והגדרת מיקום. הרופא המבצע בדיקת שקיפות עורפית יכול לבצע גם בדיקה זו אף כי מדובר בבדיקה שונה מבחינת אופיה ומשך הבדיקה.
    בהצלחה,
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו