מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשד לפוליפי.05/12/2008
סובלת שש שנים מדימומים לא סדירים לאחר הפלה טבעית. כל מגע מוביל לדימום שגורם למחזור מחדש. מזה חמישה חודשים החמירו הכאבים ובהמלצת רופאת הנשים שלי ניגשתי לבדיקה אצל דר' מומחה לגניקולוגיה ומילדות אשר ניסה לבצע coloscopy+hysteroscopy אך בשל הכאבים העזים ביקשתי שיפסיק. הוא אמר שכמעט בטוח שראה פוליפ. חזרתי אל רופאת הנשים שלי שאמרה שעליי לבצע ניתוח לגילוי הפוליפ ולהסרתו. אני בחורה בת 31 ומעוניינת להיכנס להריון ולכן שאלותי הן האם הסיכונים בניתוח זה עלולים לגרום לנזק בלתי הפיך לרחם ולכך שלא אוכל להיכנס להריון? נאמר לי ע"י הרופא שביצע את הבדיקה שיש חומר שמפסיק את הדימומים,ורצה להחדיר לי אותו גם בזמן הבדיקה. מהו החומר הזה והאם הוא גורם נזק לרחם?האם החומר הזה גם מוחדר בזמן הניתוח? עדיין אין לי ילדים ומאוד רוצה להכנס להריון ומאוד מוטרדת מהנושא. לתשובתך אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוליפ, חששות, הריון, וכיוב'
פרופ' יונה תדיר05/12/2008י,
שאלותיך מגוונות ונראה כי חלקן אינן קשורות זו לזו, אלא רק לחששות אותם ניתן להבין.
להבין-כן! להצדיק-לא! נראה כי חששותיך מתבססים על פחדים ללא בסיס.
יש לך דימומים? כן. כך את אומרת.
מה סיבתם? לא ברור. אולי פוליפ? אולי סיבה אחרת? הברור לא בוצע ולכן אין לדעת.
אין זה אפייני שפוליפ יגרום לתופעות כגוןאלה אף כי הדבר יתכן לעיתים. לא ידוע אם ביצעת בדיקת אולטרה-סאונד אשר עשויה (אולי?) לברר את חלק מהבעיה בצורה פשוטה שאינה כואבת, אינה פולשנית, ואינה מזיקה לפוריותך.
ללא ברור מסודר של הבעיה לא ניתן לדעת, ומה שבטוח שללא ברור מסודר את פוגעת בפוריותך.
בהצלחה,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
י.05/12/2008אכן ביצעתי בדיקת אולטראסאונד גם ביטני וגם וגינלי ולא יודעת אם יש קשר אך גם פאפס בוצע ולא נראה שום דבר המצביע על פוליפ,כן נתגלה חשש לCIL,אשמח לדעת מהו הוירוס הזה. בכל אופן המצב כרגע הוא שאני סובלת מדימומים וכאבים שהולכים ומתחזקים ומורגשים בעיקר בצד שמאל של הרחם. כפי שאמרתי קודם אכן הרופא לא יכל לבצע את הבדיקה כראוי עקב הכאבים הבלתי נסבלים. האם מומלץ לעשות שוב את הבדיקה בהרדמה מלאה?שכן יוכלו לגלות מה בדיוק גורם לדימומים? תודה על הסבלנות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר נוסף
פרופ' תדיר06/12/2008CIL אינו וירוס אלא תאור מצב בצואר הרחם. יש להשלים את הבדיקות על מנת לוודא מה הסיבה לדימומים ומה צריך לעשות. החששות שלך קשורים (בין היתר) לרצונך לשמר פוריות, ובצדק. בירורים דרך האינטרנט מסייעים (לעיתים) בהבנת הבעיה, אך ספק אם די בהם כדי לפתור אותה. פרופ' תדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
י.06/12/2008בוקר טוב. ברור לי שלא ניתן לפתור דברים כאלה דרך האינטרנט וזוהי לא מטרתי, אך כעת אני נמצאת במצב שאני חשה שאין לי עם מי להתייעץ ולדבר בנושא ולכן ניסיתי להבין יותר בבהירות כמה דברים ממך. הופניתי לטיפול אצל דר' פרידמן מיכאל מביה"ח רמב"ם וגם אינני יודעת עליו דבר... וגם באינטרנט לא מצאתי פרטים. אני חברה בקופ"ח "מכבי" ודרך הקופה הופניתי אליו. את בדיקת ההיסטרוסקופיה הוא ביצע לי ומאחר וסבלתי מכאבים במהלך הבדיקה והרופאה שלי אמרה לי שאם היו לי כאבים כ"כ חזקים הוא כלל לא היה צריך לבצע את הבדיקה.ועל אף שאמרתי לו שאני מאוד סובלת הוא ביצע את הבדיקה אך כן הפסיק ברגע שביקשתי.אני קצת חוששת לחזור אליו. עם זאת לא סופר לי על עוד רופאים שאוכל לפנות אליהם דרך הקופה ומי באמת מספיק מיומן לבצע את הבדיקה הזו. ושוב- תודה רבה על תשובותיך ועל הסבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)