מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיומהמיטל07/12/2008
שלום, אני בת 31 ולאחר שתי לידות בקיסרי חירום. בהמלך ההריון הראשון התגלתה מיומה בקוטר של חצי ס"מ בדופן האחורית של הרחם. היום- לאחר שני הריונות וכמעט ארבע שנים המיומה בקוטר של שמונה וחצי ס"מ. (לפני שנתיים- בתחילת ההריון השני היא היתה שלושה ס"מ) אני מעוניינת להביא עוד ילדים והמיומה גורמת לי לתופעות לוואי של דימום חזק מאוד במחזור וכאבים. אני מודעגת מקצב הגדילה המהיר שלה בשנתיים האחרונות ומכיוון שאני מעוניינת להביא עוד ילדים אני תוהה מה זה אומר. האם עלי להוריד אותה ואיך? הרופא שלי טוען שרק כשארצה להביא ילדים אדע אם היא מפריעה להכנס להריון או לא- אך אני לא מעוניינת לחכות שנה שנתיים ורק אז להתחיל תהליך שיכול לכלול ניתוח ואחריו המתנה של חודשים ארוכים עד שאוכל להכנס להריון. אשמח לדעת מה אתה ממליץ? תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיומה גדולה, והירונות עתידיים
פרופ' יונה תדיר07/12/2008מיטל,
ההחלטה על טיפול בשרירני רחם (מיומות) הינה פועל יוצא של מספר גורמים כגון: גודל, קצב גידול, מיקום, תלונות (כגון דימומים, כאבים וכיוב') ותכניות ילודה.
קיים כיום מגוון רחב של חלופות טיפול וההחלטה אם לטפל? ומתי? או במה? היא פועל יוצא של הנ"ל.
באשר אליך, פרט לגיל, ולתכניות הילודה, אין פרטים בידי ולא ניתן בדרך זו להיות מדוייק יותר. ניתן להבין במידת מה את נטיית הרופא להמתין עם טיפול, אולם גודל של 8 ס"מ עלול להיות בעייתי לא בהכרח לכניסה להריון, אלא גם למהלך ההריון עצמו, ולכן יש לשקול טיפול.
בהצלחה,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?