מיומה בהריון

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• מיומה בהריון
    ילנה
    09/12/2008

שלום רב, אני בת 35, הריון שני 19 שבועות. לפני הריון נמצאה מיומה בגודל של 25 על 25 ממ'. כידועת בהריון מיומה גודלת ובשבוע 16 הגודל שלה היה 45 על 25 ממ'. מיקומה בתוך קיר אחורי. מיקום השליה גם אחורי. בהתייעצות עם רופא שלי וגם עם רופא שעשה אולטרה סאונד נאמר לי שאין מה לידאוג, מיקום של מיומה לא אמור להפריע. אני מרגישה כאבים מידי פעם בבטן התחתונה בצד של מיומה וגם לחצים. חשוב לי מאוד לקבל גם תשובתך לגבי העניין, מה הבדיקות המעכב, שאני אמורה לערוך, מה הסכנה לעובר? בכבוד רב, ילנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיומה בהריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיומה בהריון

פרופ' יונה תדיר
    09/12/2008

ילנה,
    המיומה שאת מתארת קטנה יחסית וסביר להניח שגם אם תמשיף לגדול לא תהווה בעיה. גידול המיומה בהריון מלווה לעיתים באותו כאבים ואלה עלולים להתגבר עם הזמן. צריך לקוות שהדבר לא יוביל להתכווצויות הרחם (מה שקורה לעיתים, אוך לא שכיח) . מיומה אינה פועגת בהתפתחות העובר ועליך להיות במעקב הרופא/ה המטפל/ת. פרט למעקבי האולטרה-סאונד השגרתיים (וראיה גם של שינויי המיומה באותה הזדמנות) אין צורך בדברים מיוחדים.
    בהצלחה,
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה בהריון

ילנה
    09/12/2008

תודה רבה על תשובתך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה בהריון

ילנה
    09/12/2008

רציתי לשאול אותך איך מרגישים התקבצויות הרחם? מתחלילת הריון אני לפעמים מרגישה לחץ בבטן תחתונה או בצד של מיומה, שגורם לי להרגיש אותה - היא מתחילה לכאב. זה קורא יותר בערבים. אני יודעת שמתחילת טרימסטר השני מרגישים מידי פעם לחץ בבטן תחתונה ואפשר לראת איך הרחם בולטת בצד אחד. כך היה לי גם בהריון ראשון. הפעם אני פוחדת מזה שההרגשות האלו קשורות יותר למיומה ולהתקבצות הרחם. גם מצאתי כל המידות של התפתחות של מיומה: לפני הריון - 25 ממ' על 26 ממ' שבוע 6 - 38 על 36 ממ 8 שבועות - 43 על 43 ממ' 16 שבועות 50 על 26 ממ' הרופא המטפל לא רואה בזה שום סכנה. מה עלי לעשות? הרבה תודה על עזרתך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו