שרירן

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירן
    מאיה
    24/12/2008

שלום אני בת 38. לפני כשנה בבדיקת אולטרהסאונד התגלה אצלי שרירן בקיק הקדמי ולפי הרופא נאמר לי שהוא קרוב לשלפוחית השתן.בחודש שעבר המחזור איחר לי בשבועיים ובין המחזורים הייתה לי הפרשה חומה, ובחודש הזה (היום) המחזור הקדים לי כמעט בשבועיים ויש לי דימום חזק עם הרבה שטפי דם. לפני כשבוע הייתי אצל הרופא והוא אמר שמשנה שעברה השרירן גדל בחצי ס"מ והגיע ל-3 ס"מ.כמו כן הוא אמר שהשרירן יכול לתת לי הרגשה של לחץ על שלפוחית השתן. הוא אמר לי שכרגע אני במעקב ואם יהיו לי תופעות חריגות אז לבוא אליו הוא לא רוצה לעשות משהו חריג , כי האפשרות היחידה שנראית לו אם המצב יחמיר הוא לעשות ניתוח להוציא את השרירן.. האם התופעות של המחזורים נובעות מהשרירן , והאם אהיה חייבת להוציא אותו אם ימשיך להפריע או לגדול?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרירן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירן והצורך בניתוח?

פרופ' יונה תדיר
    24/12/2008

לילי,
    אכן, שרירן בקיר הקדמי שלול להוות גורם לחץ על שלפוחית השתן הממוקמת בחלקו הקדמי של הרחם. מיקום זה עלול לגרום לתופעות של שינוי בהרגלי מתן השתן, אף כי אין הכרח בכך. שרירן בגודל כ 3 ס"מ אינו מצדיק טיפול אלא אם כן הוא גורם לתופעות כגון דימומים, הפרעות במתן שתן, או קושי להרות. ההחלטה על טיפול הבחירה הינה פועל יוצא של הנ"ל ושל מיקומו של השרירן.
    בברכת חג חנוכה שמח.
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו