מיומה גדולה האם לנתח ?

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• מיומה גדולה האם לנתח ?
    רבקה גורמזנו
    25/12/2008

אני בת 36 ויש לי מיומה בגודל 18 שבועות , דחיפות במתן שתן , לחץ על בטן תחתונה , דימומים רבים בווסת ובין הווסתות . האם חייב לעשות ניתוח עם פתיחת בטן ? מה אתה ממליץ ? תודה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיומה גדולה האם לנתח ?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ובנוסף

רבקה גורמזנו
    25/12/2008

יש לציין יש לי שלושה ילדים , לא מעוניינת בעוד הריונות .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לנתח?

פרופ' יונה תדיר
    25/12/2008

רבקה,
    מגוון טיפולים רחב מצדיק התבוננות שונה מבעבר לגישה האבחנתית והטיפולית.
    במקרים רבים אין צורך בטיפול וניתן להסתפק במעקב הכולל בדיקות תקופתיות. נשים הסובלות מתסמינים זקוקות לטיפול, והרפואה המודרנית מציעה כיום מגוון רחב של חלופות. ניתן לחלק את הטיפולים ל-5 קבוצות: ניתוחים, הקטנת נפח השרירנים על-ידי חימום או קירור, חסימת כלי הדם (אמבוליזציה), טיפולים תרופתיים ורפואה משלימה.

כל קבוצת טיפול נחלקת לתת קבוצות. בקווים כלליים ניתן לסכם כי האופציה הניתוחית אשר היתה בעבר היחידה, נחשבת גם כיום כפתרון היעיל ביותר. מדובר בקבוצת פתרונות, יותר או פחות פולשניים (באמצעות סיבים אופטיים, לפרוסקופיה והיסטרוסקופיה). שיטות אלה מחייבות מיומנות ונסיון רב, ציוד חדיש ועבודת צוות. אפשרות נוספת היא הקטנת נפח שרירנים, המתבצעת על-ידי חימום או קירור השרירן בדרכים שונות.
    בהצלחה,
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו