מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיומה.איריס04/01/2009
שלום דוקטור. הרופא שלי אומר לי שיש לי מיומה בגודל 5 סנטימטר בחלק העליון של הרחם. התופעות הם דימום חזק כל שלושה שבועות ולא כל חודש כלומר יש לי רק שבועיים נקיים בערך. הוא גילה את זה בזמן שעשה לי גרדה ואמר שהדימומים יסתדרו לי אחרי חודש חודשיים. זה לא הסתדר וגם עשיתי התקן תוך ריחמי שרק מגביר את הדימומים. מה שאני רוצה לדעת הוא מה הסיבות למיומה הזו? האם היא נוצרת בגלל ההתקן? היה לי התקן גם קודם לפני ההריון האחרון שלי. למה היא מתפתחת המיומה? מה גורם לה לגדול? ומה אפשר לעשות כדי לשפר את מצב הדימומים שלי. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכל על מיומה
פרופ' יונה תדיר04/01/2009איריש,
WOW, שאלותיך רבות ומגוונות, והתשובה עלולה להפתרש על פני עמודים רבים. לפיכך אומר בקצרה... ואח"כ אחריב:
בקצרה, מיומה ניתן לגלות באקראי, במהלך גרידה או בדיקה גינקולוגית, אבל הדרך להגדיר טיפול היא על בסיס שקולים רבים ומגוונים, ולכן יש לדשעת במדויק היכן היא נמצאת? מה גודלה, ועוד ועוד.
מה זה בכלל? שרירני רחם (מיומות) הינם גידולים שפירים (בגדלים שונים) המצויים בכ-40% מכלל הנשים בסביבות גיל 35 ובשכיחות המגיעה לכדי 70% לקראת סוף העשור החמישי. משמעות הדבר היא כי 4-7 נשים מתוך כל 10 נשים מפתחות גידול זה. ידועה נטייה משפחתית המגבירה את שיעור הופעתם, כמו גם שכיחות גבוהה יותר בקבוצות אוכלוסיה מסוימות (כגון נשים אמריקאיות ממוצא אפריקאי בהן נעה השכיחות בין 60-80% באותן קבוצות גיל). רק בחלק מהנשים מלווים השרירנים בתלונות הגוררות מעקב וטיפול רפואי. אלה כוללים דימומי רחם מוגברים, חולשה על רקע הדמם, כאבים מקומיים או כאלה המקרינים לאזורים אחרים, סמני לחץ על אברים סמוכים, תכיפות במתן שתן, וליקויי פוריות.
היכן זה נמצא? את שרירני הרחם נוהגים להגדיר על פי מיקומם ברחם, כאשר החלקים החשובים לצורך הגדרות אלה נחלקות כך: א. קדמי או אחורי: קרי, נוטה לכוון חלקו הקדמי של גוף הרחם או לחלקו האחורי.ב. עליון אמצעי או תחתון: חלקו העליון של הרחם נקרא גם אזור הפונדוס (משמעו המילולי קרקעית, אף כי נמצא כאן בחלקו העליון), אזור גוף הרחם, וחלקו התחתון הנוטה אל כוון צוואר הרחם.
ולסיום: מה לעשות עם זה? במקרים רבים אין צורך בטיפול וניתן להסתפק במעקב הכולל בדיקות תקופתיות. נשים הסובלות מתסמינים זקוקות לטיפול, והרפואה המודרנית מציעה כיום מגוון רחב של חלופות. ניתן לחלק את הטיפולים ל-5 קבוצות: ניתוחים, הקטנת נפח השרירנים על-ידי חימום או קירור, חסימת כלי הדם (אמבוליזציה), טיפולים תרופתיים ורפואה משלימה. כל קבוצת טיפול נחלקת לתת קבוצות. בקווים כלליים ניתן לסכם כי האופציה הניתוחית אשר היתה בעבר היחידה, נחשבת גם כיום כפתרון היעיל ביותר. מדובר בקבוצת פתרונות, יותר או פחות פולשניים (באמצעות סיבים אופטיים, לפרוסקופיה והיסטרוסקופיה). שיטות אלה מחייבות מיומנות ונסיון רב, ציוד חדיש ועבודת צוות. אפשרות נוספת היא הקטנת נפח שרירנים, המתבצעת על-ידי חימום או קירור השרירן בדרכים שונות.
בהצלחה, פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?