שימוש במירנה

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שימוש במירנה
    שירי
    20/01/2009

שלום רב , אני בת 40 . בבדיקה שיגרתית אצל רופא הנשים שלי התגלו מס' מיומות בקוטר 2 ס"מ בערך ברחם . הרופא שלי המליץ לי התקן רחמי בשם מירנה mirena.לטענתו ההתקן יגדיל את פרקי הזמן בין מחזור למחזור ( בזמן האחרון כל 3 שבועות ) ומיועד לטפל במיוחד במיומות . מה דעתך ? תודה מראש , שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שימוש במירנה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שימוש במירנה לשרירנים

פרופ' יונה תדיר
    20/01/2009

שירי,
    בהמשך פורום זה תוכלי למצוא מספר שאלות ותשובות בנושא זה. כללית ניתן לאמר שמירנה הוא התקן תוך רחמי מצויין, אך לא כל כך מתאים לשרירני רחם (מיומות). מדובר בהתקן המשחרר הורמון (סוג של פרוגסטרון). המירנה מצויינת טיפול בדימומי רחם על רקע של חוסר איזון הורמונלי (עודף אסטרוגן וחסר פרוגסטרון (מה שמוגדר כ Dysfunctional uterine bleeding ) .

בניגוד לחשיבה שהיתה מקובלת במשך שנים ואשר טענה שרק האסטרוגן (ההורמון ה"נשי") גורם להווצרות וגדילה של שרירנים, מסתבר שגם לפרוגסטרון חלק נכבד בתהליך התפתחות שרירני רחם. t
    בין הטיפולים התרופתיים הנבדקים בשנים האחרונות קיים טיפול נוגד פרוגסטרון: תצפיות השנים האחרונות מלמדות שגם לפרוגסטרון תפקיד משמעותי בהווצרות השרירנים, בין היתר עקב ריבוי יחסי של הקולטנים לפרוגסטרון בהשוואה לשריר הרחם. בספרות הרפואית דווח על טיפולים cbudsh prudxyrui אשר גרמו להקטנת נפח שרירנים בשיעור שנע בין 26-74% והקטנת נפח הרחם בשיעור שנע בין 27-49%.
    לסכוO: מירנה הוא התקן מצויין לטיול בדימומים, אבל לא דימומים על רקע של מיומות ו/או טיפול במיומה עצמה.
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו