הורמונים

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• הורמונים
    קרולין(כינוי)
    29/01/2009

שלום פרופסור יקר, אז ככה יש לי שאלה ממה נוצר הורמון ??? כי הוא נותן למיומות לגדול (לפי מה שהבנתי). ושאלה נוספת כפי שציינתי תמיד לפני השאלות הקודמות אני לאחר ניתוח כריתת מיומות בפתיחת בטן שהיה לפני שנה . הנני רוצה ללכת למכון כושר העם זה מזיק ? או יזיק בעתיד? ועם בכלל מותר לי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הורמונים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הורמונים שרירנים ופעילות גופנית

פרופ' יונה תדיר
    29/01/2009

קרוליין,
    הורמון הוא חומר כימי המיוצר בבלוטות בגוף האדם, חודרות למחזור הדם, ופועלות באתרים שונים בגוף. כלומר החומר אינו פועל המקום בו הור מיוצר אלא ברקמות גוף אחרות ומרוחקות מאתר ייצורו. במקרה של מיומות (שרירנים) ההורמונים הרלוונטיים מיוצרים בעיקר בשחלות ופעילים על רקמת שריר הרחם והשרירן. פעילותם רבה יותר בשרירן מאשר בשריר הרחם התקין עקב תהליכים אנזימטיים הגורמים לכך שהשרירן גדל יותר משריר הרחם התקין.
    קשה לי להאמין שמאז ניתוח שהיה לדבריך לני כשנה עדיין את נמנעת מללכת למכון עושר. אין דבר חשוב מזה ובריא מזה. לא רק לפעילות הכללית של הגוף, אלא גם משום שאחד האויבים של מערכות הגוף הנשיות בכלל (ובתוכן שרירני רחם) היא רקמות שומן המהוות מקום איכסון להורמונים.
    פעילות גופנית נעימה.
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך .......ככה אמרו לי

קרולין(כינוי)
    29/01/2009

פרופ' יקר, שוב היי כאשר יצאתי מבית החולים אמרו לי להימנע מהרמות דברים כבדים ומפעילות גופנית!!! (עקב כך שזה יכול לגרום לצניחת הרחם) לכן פחדתי וחששתי שזה עלול לגרום נזק, שמחה אני לשמוע שמותר לי אני חושבת שזה באמת חשוב ומרגישים את ההבדל, מנסיון כמובן ובאיחוד שמחה לשמוע שזה מפחית את יצירת הגדלת ההורמונים.......... תודה רבה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו