2 הפלות טבעיות והמצאות מיומה בדופן

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• 2 הפלות טבעיות והמצאות מיומה בדופן
    כנרת
    09/03/2009

שלום רב אשמח לתשובה אני אובדת עצות אני בת 29 יש לי מיומה בדופן ברחם בגודל של 45 על 60 ממ לפני חצי שנה נקלטתי להריון שנגמר בשבוע 5 המיומה גדלה ל 9 סמ בזמן ההריון וזה ברור לי עקב ההורמונים שמופרשים בזמן ההריון (אסטרוגן ) החודש שוב היה הריון שנגמר בשבוע שש המיומה גדלה שוב ל כ 9 ס,מ בבדיקות שעברתי במיון נאמר לי כי המיומה גדלה אל תוך חלל הרחם ומונעת השתרשות .... אני מאוד מעוניינת לברר לגבי ניתוח אך פוחדת שהניתוח יפגע לי בפריון אך מצד שני מבינה שאין מנוס אשמח אם תאמר לי איך אפשר להגיע אליך לפגישת ייעוץ אני ממש מיואשת תודה כנרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיומה והריון

פרופ' יונה תדיר
    09/03/2009

כנרת,
    הקשר שבין מיומה והריון מורכב ואינו מחייב שתגרם הפלה. מאידך, במימדי המיומה כפי שאת מציינת, ובמצב בו היא גדלה אל תוך חלל הרחם הקשר בהחלט יכול להיות סביר. החשש מפגיעה ברחם בהחלט ראויה וחייבת להילקח בחשבון בכל גישה טיפולית שמרנית, אולם העובדה שיש ממצא בגודל כזה גם היא בפני עצמה מהווה בעיה והשאלה המרכזית הינה כיצד ניתן למזער נזק לרחם ולשמר פוריותו.
    אין זה מקובל להמליץ בדרך זו על מתכונת ייעוץ אישית וסביר להניח שתימצא הדרך לקבלת ייעוץ רפואי אישי מרופא/ה העוסק/ת בתחום שרירני הרחם.
    בהצלחה,
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו