מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היסטרו' ניתוחיתעדי10/03/2009
ד"ר שלום לפני 3 חודשים עברתי היסטרו' ניתוחית להסרת פוליפ בגודל 2 ס"מ מדופן הרחם ללא הרדמה. לציין שזה עבר עליי מאוד קשה. לאחר הניתוח היה דימום מספר ימים ומאז הכל רגיל. העניין הוא שמאז שני הביוצים האחרונים היו בזקיקים קטנים(זקיק 15 מ"מ ו-13 מ"מ) רציתי ברשותך לדעת: 1)האם יש קשר בין הניתוח לביוץ בזקיקים קטנים? 2)האם ניתוח כזה יכול לגרום לנזק מכני בלתי הפיך?(עשיתי לאחר מכן US שיצא תקין) מצטערת אבל אני חוששת שמא הניתוח גרם לי נזק כלשהוא(פגיעה ברירית חלילה או משהו כזה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסיטרוסקופיה נתוחית וקשר לשחלות
פרופ' יונה תדיר10/03/2009עדי,
העלית מספר שאלות ואנסה להתייחס בהתאם:
א. היסטרוסקופיה נתוחית הינה פעולה המתבצעת בחוך חלל הרחם. ביוץ מתרחש בשחלה. אין קשר בין השניים.
ב. ביוץ בזקיקים קטנים. לידיעתך, אין בדר כזה. ביוץ משמעותו חריגת הביצית מזקיק בשחלה וזה מתרחש בדרך הטבע עם הגעת הזקיק לגודל בשל (בד"כ כ 20-25 מ"מ). זקיק אשר לא הגיע לבשלות אינו נבקע לצורך חריגת הביצית. יתכן להתפתחו זקיקים קטנים יותר אשר לא הגיעו לבשלות, קרי, לא היה ביוץ. בכל מקרה לזה אין קשר לחלל הרחם.
ג. נזק מכני בלתי הפיך לחלל הרחם או לרירית הרחם. דבר זה יתכן, אולם השאלה היא מה גורם לך לחשוב שכך קרה? בכל מקרה, אם היה פוטליפ צריך היה להסירו, וזה כאמור נעשה.
בהצלחה,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' תדיר תודה ועניין נוסף
עדי10/03/2009שאלת אותי מדוע אני חוששת שמא נעשה לי נזק בלתי הפיך ברחם בגלל ניתוח להוצאת פוליפ העניין הוא שמאחר והייתי ערה כל הניתוח וזזתי לא מעט מכאבים אני חוששת שמא הרופא מנתח פצע לי את הרחם עם המכשיר שלו. אם חלילה היה נגרם נזק הייתי יודעת עליו? אני מצטערת שאני נשמעת היסטרית אבל עברתי תקופה קשה תודה וסליחה על ההבנה. חג פורים שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזק לחלל הרחם?
פרופ' תדיר10/03/2009הסיכון שנגרם נזק לחלל הרחם בעקבות כריתת פוליפ הוא קטן. סביר יותר לנזקים בחלל הרחם הן פעולות יותר פולשניות כגון הפרדת הדבקויות או תיקון מומים מולדים אולם גם אז נשקל הנזק אל מול הנזק הקיים כסיבה לביצוע הפעולה. לא ידו לי מה היה גודל הפוליפ ומיקומו, אולם בכל מקרה לא נראה כי יש סיבה לדאגה בעקבות כריתת פוליפ. פרופ' תדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?