מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיומה - האם טיפול MRI יעיל?זהבית14/03/2009
שלום רב, שמי זהבית ואני סבלת ממיומה בגודל 5 ס"מ אשר גורמת לכאבי בטן היסטריים, וכמעט לכל תופעות הלוואי הידועות לגבי מיומה אשר מקשים עלי את התפקוד היומיומי. הרופא ממליץ על ניתוח אבל אני לא ממש מעוניינת. אני בת 44 ויש לי 3 ילדים. לפני כ-5 שנים היה לי הריון מחוץ לרחם שגרם לדלקות חוזרות ונשנות בחצוצרה ולאשפוזים רבים. בסופו של דבר נותחתי (באמצעות לפרסקופיה) והוסרו 2 החצוצרות כי הדלקת התפשטה בכל חלל הבטן. כבר אז התגלתה המיומה שהיתה בגודל 3 ס"מ אז (לפני כשנתיים). כאשר כאבי הבטן לא חלפו לאחר פרק זמן סביר מהניתוח התבשרתי כי המיומה היא שגורמת לכל הצרות הללו. שאלתי היא האם ללדעתך יש להיעזר בטיפול האולטרסאונד הממוקד או בניתוח ? אחרי שכבר עברתי ניתוח אחד ואחרי ההחלמה הארוכה ממנו אני מעדיפה לנסות אופציות אחרות אם יש סיכוי שיעזרו. תודה, זהבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתרונות נוספים לבעיית שרירני הרחם
פרופ' יונה תד15/03/2009שאלתך מצויינת והיא ממחישה את התיסכול סביב בעיה שכיחה זו במיוחד לאור העובדה שקיימת נטיה להישנות התופעה גם לאחר טיפול כירורגי. תוצאות הטיפול באולטרה-סאונד ממוקד שנויות במחלוקת ולצערנו לא פורסמו באופן ברור עד כה בספרות הרפואית המקצועית. קיימים גם טיפול נוספים שאינם כירורגיים כגון תרופות (אשר חלקן מצויות בפרוייקטים מחקריים במספר מרכזים רפואיים) או טיפול בצינתור לחסימת כלי הדם אשר הוכיח את יעילותו ותוצאותיו פורסמו בספרות המדעית. התאמת הטיפול לכל אישה הינו פועל יוצא של גיל, תכניות ילודה, ומעבר לכך, התלונות מהן סובלת האשה (דימומים? כבאים? בעיות במתן שתן? וכיוב'). בהצלחה, פרופ' תדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?