מיומה - האם טיפול MRI יעיל?

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• מיומה - האם טיפול MRI יעיל?
    זהבית
    14/03/2009

שלום רב, שמי זהבית ואני סבלת ממיומה בגודל 5 ס"מ אשר גורמת לכאבי בטן היסטריים, וכמעט לכל תופעות הלוואי הידועות לגבי מיומה אשר מקשים עלי את התפקוד היומיומי. הרופא ממליץ על ניתוח אבל אני לא ממש מעוניינת. אני בת 44 ויש לי 3 ילדים. לפני כ-5 שנים היה לי הריון מחוץ לרחם שגרם לדלקות חוזרות ונשנות בחצוצרה ולאשפוזים רבים. בסופו של דבר נותחתי (באמצעות לפרסקופיה) והוסרו 2 החצוצרות כי הדלקת התפשטה בכל חלל הבטן. כבר אז התגלתה המיומה שהיתה בגודל 3 ס"מ אז (לפני כשנתיים). כאשר כאבי הבטן לא חלפו לאחר פרק זמן סביר מהניתוח התבשרתי כי המיומה היא שגורמת לכל הצרות הללו. שאלתי היא האם ללדעתך יש להיעזר בטיפול האולטרסאונד הממוקד או בניתוח ? אחרי שכבר עברתי ניתוח אחד ואחרי ההחלמה הארוכה ממנו אני מעדיפה לנסות אופציות אחרות אם יש סיכוי שיעזרו. תודה, זהבית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיומה - האם טיפול MRI יעיל?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פתרונות נוספים לבעיית שרירני הרחם

פרופ' יונה תד
    15/03/2009

שאלתך מצויינת והיא ממחישה את התיסכול סביב בעיה שכיחה זו במיוחד לאור העובדה שקיימת נטיה להישנות התופעה גם לאחר טיפול כירורגי. תוצאות הטיפול באולטרה-סאונד ממוקד שנויות במחלוקת ולצערנו לא פורסמו באופן ברור עד כה בספרות הרפואית המקצועית. קיימים גם טיפול נוספים שאינם כירורגיים כגון תרופות (אשר חלקן מצויות בפרוייקטים מחקריים במספר מרכזים רפואיים) או טיפול בצינתור לחסימת כלי הדם אשר הוכיח את יעילותו ותוצאותיו פורסמו בספרות המדעית. התאמת הטיפול לכל אישה הינו פועל יוצא של גיל, תכניות ילודה, ומעבר לכך, התלונות מהן סובלת האשה (דימומים? כבאים? בעיות במתן שתן? וכיוב'). בהצלחה, פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו