שרירן?

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירן?
    אור
    13/05/2009

שלום רב,
    אני בת 39, לא הריתי מעולם וגם לא ניסיתי.
    מזה מספר שנים ידוע לי כי הרחם שלי שרירני. לפני שנה וחצי אף עברתי ניתוח מוצלח לכריתת שרירן בפתיחת בטן. השרירן היה ממוקם מחוץ לרחם ומעליו וניתן היה ממש לחוש בו דרך הבטן.
    לפני שבוע עברתי הזרעה כפולה . לפני תחילת התהליך של נסיונות כניסה להריון (בחודשים האחרונים) עברתי אולטרסאונד גניקולוגי וצילום רחם שנמצאו תקינים ולא נראה בהם זכר לניתוח (כנראה שהניתוח היה ללא פתיחת חלל הרחם, אף כי לצערי הדבר אינו מצוין במפורש במכתב השחרור מביה"ח). כעת, בשבוע האחרון, אני חשה שהבטן שוב קשה ומעט מודאגת. ידוע לי כי הריון יכול "לעודד" גדילתם של שרירנים, ואני תוהה, קודם כל אם אני בהריון (אדע בעוד שבוע), דבר שני, ממה יכולה לנבוע קשיות הבטן שבוע לאחר הזרעה, והאם חזרה מחודשת של שרירנים מחוץ לרחם (כאמור-הרחם "נקי") עלולה לסכן הריון.
    בתודה מראש על תשובתך,
    אור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרירן?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירן, כן או לא?

פרופ' יונה תדיר
    13/05/2009

אור,
    על מנת לדעת אם יש או אין שרירן יש לבצע בדיקת אולטרה-סאונד גינקולוגי.
    לידיעתך, בד"כ ל ניתן לראות בבדיקה זו מה מצב הרחם הכל הקשור לניתוח שעברת בעבר (כן או לא פתוחת דופן הרחם) אלא רק את מצבו הנוכחי בכל הקשור לנוכחות שרירן עכשיו.
    התקשרות הבטן לאחר הזרעה יכולה להיות קשורה לרגישותו לחומר ההזרקה, או למצבים אחרים אשר אינם קשורים. לא ניתן לתת מענה לשאלה על מקור כאב בדרך זו.
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך וכל טוב!

אור
    14/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו