רחם שרירני

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• רחם שרירני
    עדי
    29/05/2009

שלום, בת 30 לפני חצי שנה עברתי גרידה בשבוע 12 עקב הפסקת הדופק. בא"ס ראו רחם מוגדל
    72*51*57 .כמו כן נכתב "מרקם שרירני ללא שרירן מוגדר" .אין לי שרירנים כי עברתי היסטרוסקופיה והכל היה תקין.לפני 5 חודשים בא"ס הגודל והמרקם היו תקינים. אני לא מבינה מה קורה ואשמח לדעת:
    -ממה גדל הרחם פתאום והאם זו תופעה חולפת או שזה יישאר כך?איזה שבוע הריון גודל זה תואם?
    - האם זה יכול להפריע להרות או לגרום להפלות?
    - יש לי השתנה תכופה בטן נפוחה וכאבים בתנוחות מסוימות בקיום יחסים האם זה קשור ומגדיר את המצב כחמור?
    אני מודאגת כי אני ללא ילדים ומעוניינת להרות בהקדם, תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רחם שרירני

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רחם שרירני

פרופ' יונה תדיר
    30/05/2009

שרון,
    שאלתך מורכבת ממספר רב של שאלות אשר בחלקן מתבססות על פרשנות שגויה של תוצאות בדיקה. העובדה שעברת היסטרוסקופיה והכל היה תקין ממש אינה שוללת רחם שרירני. בהיסטרוסקופיה מתבוננים לחלל הרחם בלבד ולא ניתן לראות בדרך זו שרירנים המצויים (אם מצויים כמובן) בתוך שכבות אחרות של הרחם. לפיכך, אם נאמר בעקבות בדיקת א"ס שיש מרקם רחם שרירני (קרי, מיומות בדופן הרחם) אזי זו בדיקה אמינה ומתאימה יותר מההיסטרוסקופיה. סביר להניח שאם בדיקת א"ס זו נעשתה במהלך הריון (גם אם הדופק פסק וההריון הסתיים) יש לבצע בדיקת א"ס טובה לאחר ההריון כדי להגדיר במדויק אם יש שרירנים (מיומות) ואם כן, היכן, ומה גדלם, ומה צריך (אם צריך) לטפל.
    מתוך כך ניתן יהיה להתייחס גם לשאלותיך הטובות, הנוספות.
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלומר לפי מה שאתה אומר

עדי
    30/05/2009

ייתכן ויש לי שרירנים בדופן הרחם וזה מה שגורם לגדילה שלו. דרך אגב איזה שבוע הריון גודל זה תואם ?73*57*51 .האם יכול להיות שהם משפיעים לרעה על אברים אחרים(שחלות, חצוצרות)
    איזו בדיקת א"ס טובה שציינת עליי לבקש- אגן קטן או משהו אחר?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו