מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שרירן גדול מחוץ לרחםיעל10/06/2009
שלום,
אני רווקה בת 25. לפני כשבועיים עשיתי בדיקה גניקולוגית שיגרתית והתגלה שיש לי שרירן בגודל 130x96x127. לאחר התייעצות עם רופא בכיר וכמה וכמה בדיקות אולטרסאונד המליצו לי להוריד את השרירן באמצעות ניתוח.
יש לי כמה שאלות בעניין:
במידה ואחליט להשאיר את השרירן, מה עלולות להיות התוצאות?
האם ניתוח הוא הפיתרון הטוב ביותר בטיפול בשרירן?
האם הניתוח גורם להריסת שריר הרחם? או ששריר הרחם הו אמשהו שיכול להתחזק בהמשך, עד כדי אפשרות ללידה טיבעית?
חשוב לציין שאניני סובלת בכאבים או דימום מוגבר.
תודה מראש,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן (מיומה) גדול/ה
פרופ' יונה תדיר10/06/2009השרירן שאת מתארת הוא אכן גדול. אנו רואים יותר ויותר נשים בגיל עם שרירנים בגודל זה, והבעיה אינה רק כיצד לטפל, אלא גם להיות מודע לכך שיש סכנה להווצרות שרירנים נוספים בעתיד ולדעת אם אין עוד שרירנים קטנים החבויים בעומק שריר הרחם כבר כיום.
קיימות שיטות טיפול רבות וגישות כירורגיות מגוונות למצב זה. ההחלטה הינה פועל יוצא של גודל ומיקום יחסית לדופן שריר הרחם. עליך לדעת ולהבין מדוע השארת שרירן כזה ללא טיפול אינה באה בחשבון כלל !!!
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת מיומה
יעל15/06/2009פרופ' יונה תדיר,
תודה רבה על תשובתך, שאלה לי נוספת.
לפי מה שהבנתי, לאחר הסרת מיומה שריר הרחם נהרס. האם הוא מתחזק עם השנים?
האם יהיה אפשר ללדת לידה טיבעית ולא בניתוח קיסרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם שריר הרחם נהרס?
פרופ' יונה תדיר15/06/2009מידת הנזק לשריר הרחם בעקבות נתוח להסרת מיומה תלויה במספר גורמים כגון גודל המיומה ומיקומה. יש מיומות (גם גדולות יחסית) אשר החיבור שלהן לרחם קטן, ולעיתים על גבעול דק, ואז אין כמעט נזק לרחם מהסרתן. יש מיומות, לעיתים קטנות, אשר מיקומן במעמקי שריר הרחם מחייב פתיחה כמעט מלאה. הדרך בה ניתן לתת הערכה לגבי מידת הנזק הצפויה היא ע"י בדיקת אולטרה-סאונד מדוייקת המתייחסת לשאלה זו. עפ פי הממיקום מוגדרת גם צורת הניתוח, בבטן פתוחה, בלפרוסקופיה, בהיסטרוסקופיה, או אולי שיטות אחרות אשר אינן כירורגיות כלל.
אשר להתחזקות שריר הרחם עם הזמן, לאחר הליך הריפוי של השבועות הראשונים אין שינוי במידת התחזקות שריר הרחם והחלטות על דרך הלידה הבאה מתקבלת על פי הנ"ל.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?