מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיומה והריוןיעל15/06/2009
היי,
אני בת 34, לפני כשנה עברתי ניתוח לכריתת מיומות בלפרוטומיה (6 במספר- שהגדולה מהן הייתה בערך 13 סמ ) .כל המיומות היו בדופן הרחם, ובניתוח לא חדרו לחלל הרחם.
כעת אני בהריון (תודה לאל) שבוע 13 הריון ראשון- אני יודעת שנותרו לאחר הניתוח עוד 3 מיומות שתוארו כ"אפונים".
רק בעוד שבועים בסקירת מערכות אדע בוודאות עד כמה המיומות גדלו- פיזית הבטן גדלה מאוד.
האם יש צורך במעקב מיוחד במהלך ההריון? האם הריון זה נחשב הריון בסיכון? וכל כמה זמן אני אמורה לבצע מעקב us אחר המיומות?
רופא הנשים שלי שעוקב אחר ההריון הוא לא אותו רופא שטיפל בי סביב הניתוח- ואני חוששת שיש התעלמות ומגמה של - "נחכה ונראה מה יקרה בעתיד"- את הרעיון לבדיקת המיומות בסקירה הוא הציע לאחר שלחצתי וביקשתי שהוא יבדוק אם הכל תקין ואם אין לחץ על הרחם עקב המיומות. כפי שהיה לפני כן.
אשמח לשמוע מהי חוות דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון לאחר כריתת מיומות
פרופ' יונה תדיר15/06/2009יעל, הריון לאחר כריתת 6 מיומות מחייב זהירות ומעקב בהתאם. העובדה שלא היתה חדירה לחלל הרחם אכן תשתעותית, אולם לעיתים יש חדירה של מרבית שכבות שריר הרחם ללא חדירה לשכבת הרירית ומבחינת חוזק שריר הרחם ההבדל אינו בהכרח כה גדול. ההחלטות על דרך הלידה הבאה נקבעת על פי שיקולים שונים כגון קלות הכניסה לשלבי הלידה, מנח ומצג העובר (ראש? ארכי? עכוז? וכיוב') קצב פתיחת צואר הרחם, אופי הצירים ומידת יעילותם, ניטור לב העובר וכיוב'.
מעקב רפואי טוב ימנע תקלות וזה קיים אצל רופאים/ות רבים/ות.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)