מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיומה וציסטהדלית23/06/2009
ד"ר יונה שלום רב,
לפני פחות משנה עברתי ניתוח להסרת שרירן תוך קירי (הניתוח נקרא היסטרוססקופיה ) והרופא שם לי מירנה לטיפול בבעיה.
. הדימום הווסתי המוגבר פסק וזה נפלא חזרתי לחיות...
לצערי הרב, לאחרונה יש לי דימום בין המחזור ובנוסף לכך כתוצאה מהמירנה צמח לו ציסטה. כשהרופא בדק אותי בבטן, כאב לי בצד השמאלי
בדיקות הדם ההורמונוליות היו תקינות לחלוטין.
אני אוכלת בריא, אין לי בעיה גנטית עושה ספורט הקפדתי תמיד על הגיינה אישית וחייתי רק עם בעל אחד ... ובכל זאת יש לי שרירין.
א. מה לדעתך עלי לעשות?
ב. האם ישנו טיפול אחר שעלי לעשות?
הרפוא ייעץ לי לעקוב ולבוא אליו בעוד חודשיים ורק אז הוא יבדוק ויראה כיצד ניתן יהיה לפתור את הבעיה.
האם בבבלינסון יש שיטות טפול אחרות?
אשמח לשמוע את חוות דעתך .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין את גילי
דלית23/06/2009בת 4 ואם לשלושה ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתנצלת על ההודעה השלישית
דלית23/06/2009ד"ר שלום רב,
אנית בת ארבעים ושלוש ואם לשלושה ילדים.
האם דיקור סיני יכול לסייע להעלמת מיומה? תזונה מיוחדת?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מיומה, ציסטה, מירנה, וכיוב'...
פרופ' יונה תדיר23/06/2009דלית,
שאלתך (בהמשכים) מעבירה פרטים רלוונטיים, אך רב עדיין הנסתר על הגלוי, לצד פרשנויות אותן את מעבירה ואשר חלקן אינן מדויקות או בלתי סבירות. אתייחס לחלק מהן, ולכך יש חשיבות על ההמשך:
1. מדבריך נשמע כאילו את קושרת את השיפור בדימום להתקן המירנה וממעיטה בחשיבות כריתה חלקית של המיומה. אמנם כל אחת משתי הפעולות עשויה לשפר בעיית דימום אולם יש להבין מספר פרטים נוספים. א. גישה היסטרוסקופית לכריתת שרירן (מיומה) מיועדת לשרירנין תת ריריים ולא תוך דופניים. שרירן תת רירי מצוי חלקו בתוך דופן הרחם, אולם כריתת חלק זה בגישה היסטרוסקופית הוא מוגבל מאחר והדבר עלול להסתיים בנזק (נקב) של דופן הרחם. לפיכך, סביר להניח שהשרירן שנכרת היה תת רירי. לא מדובר בעמידה על "קוצו של יוד" והתמקדות במינוחים, אלא בברור על מיקומו של השרירן שהיה, מה הוצא, מה נשאר? כמה גדל שוב? ואולי גם מה גדל חדש מאז.
2. התקן מירנה מסייע בשיפור דימומים אשר אינם בהכרח על רקע של שרירן אלא דימומים על רקע של חוסר איזון הורמונלי. התקן זה משחרר הורמון (פרוגסטרון) והורמון זה עלול גם להשפיע על גידול מיומה.
3. אין ספק שבעקבות הטיפול הקודם המצב השתפר. יחד עם זאת, אין זה מפתיע שבעיית הדימומים חזרה ונראה כי על רקע של שרירן/ים חדשים או גידולו של הקודם. יש לברר תחילה מה המצב הנוכחי ועל זה להחליט מה מגוון טיפולי הבחירה.
4. העובדה שאת אם ל 4 ילדים חשובה ומגדילה את מגוון חלופות הטיפול.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ועוד על הציסטה...
פרופ' יונה תדיר23/06/2009ובנוסף לכל הנ"ל. אין קשר בין המיומה לציסטה, וסביר להניח שלא המירנה גרמה להווצרות הציסטה.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת והאם אני יכולה לקבוע טור
דלית26/06/2009ד"ר יונה שלום,
אתה אכן צודק. גודל השרירן היום 4 ס"מ. בימים האחרונים אני מעט מדממת ויש לי כאבים בחלק התחתון של הבטן ותחושה של צריבה.
א. האם כדאי להוציא את המירנה כדי שהציסטה השלחלתית תעבור, זה נגרם לי עקב המרינה.
ב. האם הטיפול באולטרסאונד עפ"י השיטה החדשה , תוכל לפתור לי את הבעיה.
ג. או שכדאי לי לנסות דיקור דיני.
ד. האם הנידה ששומרות הנשים הדתיות מסייעות להן שלא לחלות במחלות אילו.
ה. כיצד אני יכולה לתאם טור אליך באופן פרטי?
תודה רבה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?