שרירן סובסירוזי

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירן סובסירוזי
    עליזה
    03/07/2009

שלום,
    לפני מס' שבועות עשיתי US ומצאו שרירן סובסירוזי בגודל 90mm.
    חזרתי לרופא הנשים, שאמר לי שכל עוד אין לי כאבים/דימום כבד כו' לא כדאי לנגוע.

אין לי כאבים/דימומים, אבל אני כן יודעת שלפעמים יש לי לחץ בשלפוחית השתן, אבל יש חסימה, ולא יוצא. זה לא קורה הרבה, אבל קורה. ואני מניחה שקשור לשרירן.

אני בת 33, ללא ילדים - אך עם תוכניות לשנים הקרובות.

האם הגיוני לא לעשות שום דבר מלבד מעקב (נקבע US בעוד 4 חודשים)?

תודה רבה,
    עליזה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרירן סובסירוזי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם לטפל בשרירן?

פרופ' יונה תדיר
    04/07/2009

עליזה,
    גודל השרירן שאת מתארת גבולי באשר להחלטה אם לטפל או לא. ההחלטה היא אכן פועל יוצא של גודל, מיקום, סימפטומים, קצב גידולו ותכניות ילודה. המיקום שאת מספקת (סובסרוזי) אין בו די. יש צורך לדעת היכן באזורי הרחם (קדמי? אחורי? פונדלי? ועד כמה הוא חוזר אל עומק דופן הרחם. לכך יש חשיבות הן באשר ללחץ על שלפוחית השתן והן על היכולת להוציאו בגישה לפרוסקופית - זעיר פולשנית. כמוכן לא ידוע מדבריך אם זה שרירן יחיד?
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן סובסירוזי

עליזה
    04/07/2009

שלם דר' תדיר,
    תודה על תגובתך.
    השרירן בגודל 90mm ממוקם מאחורי הרחם.
    הרופא שעשה את האוטרסאונד אמר שהרחם נקי (כלומר אין חדירה לרחם).
    מלבד שרירן זה אין עוד שרירנים.

איך תוכניות ילודה נכנסות לתמונה?

האם תחום ההתמחות שמטפל בשרירנים הוא רפואת נשים? או שיש תחום אחר שמעורב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן סוב סרוזי- המשך.

פרופ' יונה תדיר
    05/07/2009

המינוח של רחם נקי אינו מצוי בספר המינוחים למצב כגון זה. קשה להתייחס למידת או אי מידת החדירה על בסיס הנתונים שאת מספקת. שרירן סוב-סרוזי מטיבו חודר בחלקו אל דופן הרחם אלא אם כן הוא מחובר לרחם על גבעול. יתכן שזה המצב אצלך? בכל מקרה, שרירן בגודל 90 ממ' אינו קטן. לא ידוע מדבריך תוך כמה זמן גדל למידות אלה. לכך חשיבות לגבי ההמשך.

ולשאלתך השניה. שרירני רחם מטופלים ע"י רופאי/ות נשים, אולם במגוון הטיפולים הקיים כיום יש גם מקצועות אחרים (כגון רדיולוגים, ונוספים) העוסקים בתחום הריפוי.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו