מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שרירן סובסירוזיעליזה03/07/2009
שלום,
לפני מס' שבועות עשיתי US ומצאו שרירן סובסירוזי בגודל 90mm.
חזרתי לרופא הנשים, שאמר לי שכל עוד אין לי כאבים/דימום כבד כו' לא כדאי לנגוע.
אין לי כאבים/דימומים, אבל אני כן יודעת שלפעמים יש לי לחץ בשלפוחית השתן, אבל יש חסימה, ולא יוצא. זה לא קורה הרבה, אבל קורה. ואני מניחה שקשור לשרירן.
אני בת 33, ללא ילדים - אך עם תוכניות לשנים הקרובות.
האם הגיוני לא לעשות שום דבר מלבד מעקב (נקבע US בעוד 4 חודשים)?
תודה רבה,
עליזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם לטפל בשרירן?
פרופ' יונה תדיר04/07/2009עליזה,
גודל השרירן שאת מתארת גבולי באשר להחלטה אם לטפל או לא. ההחלטה היא אכן פועל יוצא של גודל, מיקום, סימפטומים, קצב גידולו ותכניות ילודה. המיקום שאת מספקת (סובסרוזי) אין בו די. יש צורך לדעת היכן באזורי הרחם (קדמי? אחורי? פונדלי? ועד כמה הוא חוזר אל עומק דופן הרחם. לכך יש חשיבות הן באשר ללחץ על שלפוחית השתן והן על היכולת להוציאו בגישה לפרוסקופית - זעיר פולשנית. כמוכן לא ידוע מדבריך אם זה שרירן יחיד?
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרירן סובסירוזי
עליזה04/07/2009שלם דר' תדיר,
תודה על תגובתך.
השרירן בגודל 90mm ממוקם מאחורי הרחם.
הרופא שעשה את האוטרסאונד אמר שהרחם נקי (כלומר אין חדירה לרחם).
מלבד שרירן זה אין עוד שרירנים.
איך תוכניות ילודה נכנסות לתמונה?
האם תחום ההתמחות שמטפל בשרירנים הוא רפואת נשים? או שיש תחום אחר שמעורב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שרירן סוב סרוזי- המשך.
פרופ' יונה תדיר05/07/2009המינוח של רחם נקי אינו מצוי בספר המינוחים למצב כגון זה. קשה להתייחס למידת או אי מידת החדירה על בסיס הנתונים שאת מספקת. שרירן סוב-סרוזי מטיבו חודר בחלקו אל דופן הרחם אלא אם כן הוא מחובר לרחם על גבעול. יתכן שזה המצב אצלך? בכל מקרה, שרירן בגודל 90 ממ' אינו קטן. לא ידוע מדבריך תוך כמה זמן גדל למידות אלה. לכך חשיבות לגבי ההמשך.
ולשאלתך השניה. שרירני רחם מטופלים ע"י רופאי/ות נשים, אולם במגוון הטיפולים הקיים כיום יש גם מקצועות אחרים (כגון רדיולוגים, ונוספים) העוסקים בתחום הריפוי.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?