ניתוח מיומה לפני הריון

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• ניתוח מיומה לפני הריון
    עינב
    08/07/2009

שלום. לפני כחודש עברתי הפלה טבעית+גרידה,הריון ראשון, ונאמר לי שיש סיכוי שזה בגלל המיומה , שהיא בגודל 9 עד 10 ס"מ, וייתכן שכדי להכנס שוב להריון ולהחזיק אותו אצטרך לעבור טיפול הורמונלי להקטנת מיומה,א"כ ניתוח מיומה ורק לאחר מכן אוכל להרות, למרות שיש סיכויי שלאחר ניתוח מיומה לא אוכל ללדת לעולם.הייתי רוצה שיהיה לי לפחות ילד אחד,אז האם זאת הדרך היחידה לטיפול בבעיה שלי?
    תודה רבה וסליחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח מיומה לפני הריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח לפני הריון?

פרופ' יונה תדיר
    09/07/2009

מרינה,
    יש כיום מגוון רחב של טיפולים למיומות (שרירני רחם) אף כי הנפוץ ביותר הוא עדיין הניתוח. המילה ניתוח היא כללית מידי, מאחר ויש סוגי ניתוחים שונים בגישות שונות, חלקן "זעיר פולשניות". לא ניתן להשיב לשאלתך באופן מדוייק יותר מאחר ופרט לגודל (כ 10 ס"מ - שהוא די גדול) לא ידוע מה מיקומה ברחם ולכך יש חשיבות עליונה באשר לדרך הניתוח, למידת הפגיעה ברחם (עם או בלי ניתוח) ולקשר להיריון. יש לבצע בירור מדוייק יותר על מנת לשמר ולשפר את פוריותך.
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו