טיפול במיומות תוך שמירה על הרחם

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• טיפול במיומות תוך שמירה על הרחם
    אש
    11/08/2009

שלום רב, אני בת 41, רווקה ללא ילדים . ניסיתי להרות מספר פעמים 2 הזרעות ו3 טיפולי IVF הייתה קליטה של ההריון פעמיים אך ההריון הסתיים לאחר 7 שבועות ופעם היה הריון כימי.. הרופא שלי טוען שהסיבה להפלות הינה ריבוי במיומות. שנה שעברה עברתי ניתוח בטן הוסרו 4 מיומות ונשארו 16. 7 סאב סרוזיות ואיטרא מורליות בגודל 1*2 סביב קרן ימין, 2 מיומות פונדליות 5*5 ו3*3. 3 מיומות סאב סרוזיות ו2 מיומות אינטרמורליות בקיר הרחם האחורי ובקיר הרחם הקדמי.
    עברתי גם בשנה זו היסטרוסקופיה ניתוחית להסרת הידבקויות.
    האם יש סבירות שזו הסיבה לכך שההריון לא נשמר? איזו התערבות היית מציע ושזו לא תסכן את הרחם? עברתי קצת על כתוב בפורום מהו טיפול באמצעות צנתר ואיפה הוא מתבצע?
    דרך אגב יצרתי קשר עם תל השומר לגבי הטיפול בU/S/ ממוקד אך הם טוענים כי עקב ריבוי המיומות אני לא מועמדת טובה.

משתוקקת לילד.... אשמח לקבל את תשותבך . א.ש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול במיומות תוך שמירה על הרחם

פרופ' יונה תדיר
    11/08/2009

שאלתך מורכבת ודומה לשאלה דומה בפורום זה, וכך גם התשובה. שאלתך מורכבת ממספר שאלות והתייחסות לחלקן עלולה להותיר אותך עם מענה חלקי אשר עלול להוביל אותך למסקנות שגויות.
    סביר להניח שהמיומות התת ריריות (סוב מוקוזיות) הן הגורמות יותר לדימומים וקשורות יותר לבעיית ההפלות, אולם אין בכך להוציא מחשבון את חשיבות המיומות האחרות אשר גודלן משמעותי ומחייב התייחסות.
    לא יהיה זה נכון להתייחס בדרך זו לטיפול זה או אחר, יהיה זה הטיפול באולטרה-סאונד הממוקד (אשר כדבריך, תוצאותיו ומקומו עדיין שנוי במחלוקת, כמו גם התייחסות לטיפול כירורגי זה או אחר אשר תלוי בגורמים רבים, בין היתר מיומנות הצוות המבצע.
    קיימים כיום מקורות מידע זמינים למידע הרפואי, אולם יש להקפיד על שימוש מושכל באותם מקורות אשר חלקם בלתי מבוקר ולא בהכרח רלונטי. אשה צעירה אשר לא ילדה עדיין חייבת להזהר ממסקנות נמהרות.
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו