מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיומקטומיהאיילת3424/08/2009
שלום,
כתבתי לך בפורום בעבר.
אני בת 35, רווקה, ללא ילדים.
נמצא אצלי שרירן סובמקוזי שנמצא במרכז הרחם.
מידות הרחם 66X62X82
גודל השרירן 61X68
הייתי היום בהיסטרוסקופיה ולא נמצא שרירן בחלל.
הרופא המליץ על מיומקטומיה שמרנית.
האם ישנה חלופה לניתוח ? ( אני חוששת בגלל זמן ההחלמה הארוך והסיבוכים- הבנתי כי עלולה להיות פגיעה ברחם וכי בלידה יהיה צורך בניתוח קיסרי )
האם יש אפשרות לקחת הורמונים שיקטינו את השרירן ואז הדימומים בתקופת המחזור יחלשו או כדורים לקרישת דם , ואז האנמיה תחלש? ( ולהמנע מניתוח ? )
האם יש סיכוי שהשרירן יקטן מעצמו עם הזמן ( והסימפוטמים יופחתו ) כך שלא אצטרך ניתוח?
במידה ולא תהיה ברירה ואחליט לעבור את הניתוח:
-מה הכוונה להחלמה חודש? ( האם ריתוק למיטה? כאבים ? דימומים? חוסר יכולת לתפקד ? )
-כמה זמן אסבול מדימומים מיד לאחר הניתוח? ( האם באותה עוצמה של דימומי מחזור ? )
-האם יש הכרח בנקז בבטן ובקטטר?
-האם יש סיכון להדבקויות בבטן? ( אמי עברה ניתוח בקע וסלב מאוד מהדבקויות על להגעה לניתוח שני )
אודה מאוד על התייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מגוון שאלות
פרופ' יונה תדיר24/08/2009זהבית,
לדבריך, כתבת לפורום שלי בעבר ותקוותי שהמענה שניתן אז סייע בידך.
שאלותיך הפעם אשר מתבססות על יותר מידע הן טובות, וחשובות, אחת לאחת, אולם לצערי אינן מתאימות לפורום באינטרנט.
יש להרחיב על כל שאלה באופן בו יובן במה מדובר.
קיימות חלופות טיפוליות שונות למצבים כגון אלה והתשובה חייבת להיות פועל יוצא של מפגש בינך לבין הרופא/ה המטפל/ת.
בהצלחה,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)