כאבי בטן חזקים לאחר החזרות העוברים

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• כאבי בטן חזקים לאחר החזרות העוברים
    sivan
    25/08/2009

שלום רב,
    אני מטופלת פוריות ועברתי מספר מחזורי IVF
    וכן מחזורי החזרת עוברים מוקפאים.

בבדיקות שונות שעשיתי נאמר לי שיש לי רחם שרירני. אך השרירנים שטוחים ונמצאים בדופן הרחם. חלל הרחם נמצא נקי.
    לאחר החזרות העוברים בין אם נקלט הריון או לא החלו כאבי בטן חזקים שהופיעו מיד לאחר מתן צואה.

בפעמים שהייתי בהריון היו לי גם כאבי בטן שדומים להתכוציות ברחם ואלה כניראה בגלל השרירינים.
    כשהריון נפסק (לצערי בשבוע 8)או כשהופסקה תמיכה משלא הושג הריון הכאבים פסקו. הכאבים היו מיד לאחר יציאה ונמשכו כ 10 דק'. אין לי כאבים כאלה בדרך כלל ואף בהריון ספונטאני שהיה לי לא היו כאבים. רופאי הפוריות לא מבינים מה זה נובע.
    ממה זה יכול להיות?

האם יכול להיות שהשרירנים גדלים ומשפעים על פעולות המעיים וכאבי בטן לאחר יציאה?
    כמו כן במחזורים רגילים כשבוע לאחר ביוץ ולפני הוסת יש לי כאבי בטן כמו התכוציות רחם לאחר גירוי מיני - האם זה קשור לשרירנים?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים מיומות והזרעות

פרופ' יונה תדיר
    26/08/2009

שאלותיך מתאימות יותר לדיון עם הרופא/ה ולא לדיון בפורום. כללית ניתן לאמר ש: אץ אין דבר כזה "מיומות שטוחות" ו-ב. כל מיומה נמצאת בדופן הרחם. שאלה - היכן בדופן הרחם ... כאמור לדיון עם הרופא/ה.
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו