ניתוח להוצאת שרירן

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• ניתוח להוצאת שרירן
    איילת34
    03/09/2009

שלום,

אני בת 35, רווקה ללא ילדים.

התגלה לי שרירן ברחם בגודל של כ-5.5 ס"מ .
    בהיסטרוסקופיה לא נראה שהוא בולט לחלל.

הייתי אצל מנתח שאמר שיוכל לבצע את הניתוח בלפרסקופיה
    בביקור אצל מנתח שני בחוו"ד שנייה הוא אמר שאת הניתוח יבצע רק עם פתיחת בטן כי אז יוכל לתפור את הרחם בצורה הכי טובה כדי שיהיה חזק מספיק להחזיק עובר והריון וכי בלפרסקופיה הוא לא יקח סיכון לתפור רחם של רווקה ללא ילדים.

אני רוצה להמנע מכריתת המיומה בפתיחת הבטן כיאמי עברה ניתוחים בבטן ( שבר טבורי )וסבלה מהדבקויות ומניתוח חוזר.
    גם זמן ההחלמה בניתוח פתיחת הבטן ארוך יותר והצלקת הניתוחית גדולה יותר.

אני די מבולבלת כי 2 הרופאים עשו רושם טוב.

אודה להתייחסותך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח להוצאת שרירן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כריתת מיומה בבטן פתוחה או "סגורה"?

פרופ' יונה תדיר
    03/09/2009

שאלתך מצויינת ומהווה נושא לדיון כמעט מידי יום ביומו בקרב העוסקים במלאכה זו. קיימים אכן שיקולים לכאן ולכאן, ומקצתם הוזכרו בשאלתך, או ליתר דיוק בציטוט מהרופאים איתם שוחחת. כריתת מיומה בלפרוסקופיה מחייבת מיומנות שונה מהרגיל ואינה בהכרח חלק ממיומנויות של מרבית רופאי/ות הנשים. ניתן לצאת מתוך הנחה ששני הרופאים איתם שוחחת מומחים שכל השיטות ולכן יש להתמקד בשאלות היתרונות והחסרונות של כל אוחת מהשיטות. ברשותך אתעלם מסיבוך זה או אחר שהיה למי שהיה, מאחר וסיבוך יכול להיות בכל שיטה ולשמחתנו סיבוכים קורים בחלק הקטן מאד של המקרים.
    יש האכן הבדלים באופן סגירת דופן הרחם אשר נפתח לצורך כריתת המיומה, אולם גם זה מהווה חלק ממיומנות, וחשוב מזה, מושפע ממיקומו המדויק של השרירן (המיומה) קרי, עד כמה הוא "קבור" עמוק בחלל הרחם. שאלה זו מתגלית בברור רק במהלך הפעולה, אולם בדיקת אולטרה-סאוד יסודית יכולה לרמז גם על שאלה זו.
    לסיכום: יש יתרונות וחסרונות לכל גישה טיפולית ויש להתאימה בכל מקרה ומקרה, לא על בסיס חששות (מוצדקים או לא, ככל שיהיו) אלא על בסיס המצב המסויים שלך (אשר בכל מקרה אינו דומה לזה של אשה אחרת). וודאי לא על בסיס מיומנות זו או אחרת של רופא זה או אחר. שאלת גילך ופוריותך העתידית היא בוודאי גורם ראשון במעלה בכל גישה שתיבחר.
    בהצלחה, פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו